Ma 2023 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
09f3457fc6b03d75079adec873f90c31.jpg

Királyfi

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Csak úgy süvítettek a pártus nyilak. Szinte hasították a levegőt. Ez a félelmetes fütyülő hang, még a harci lovak idegeire is hatással volt, pedig a háborúkban edzett állatok már megszokhatták. A paripák kaparták patáikkal a földet, nyakukat rángatták, a zabla miatt. A pártus lovak kis alacsonyak voltak, borzosak, s most tömpe orrukkal szagolgatták a nyári levegőt.

  Csak úgy süvítettek a pártus nyilak. Szinte hasították a levegőt. Ez a félelmetes fütyülő hang, még a harci lovak idegeire is hatással volt, pedig a háborúkban edzett állatok már megszokhatták. A paripák kaparták patáikkal a földet, nyakukat rángatták, a zabla miatt. A pártus lovak kis alacsonyak voltak, borzosak, s most tömpe orrukkal szagolgatták a nyári levegőt. A íjjal, karddal, és fokossal is felfegyverzett katonák izgatottan néztek ifjú vezérükre. Végre Izates legkisebb királyfi megadta a jelet, s indulhatott a támadás. Megfeszültek az íjak, és az izmok. A lovak horkanását, csatakiáltást, kardcsörgést, és a fokosok koppanását mind egyidejüleg lehetett hallani. A domboldalról, ahol a király foglalt helyet nagyszámú kíséretével, kitűnően lehetett látni, a völgyben zajló eseményeket. Most pl. azt, hogy Monobazos idősebb királyfi serege ellentámadásba lendül, és Izates menekülni kényszerül.

-Nézze csak király apám, Izates körül zárja őket !-szólt izgatottan Emese királylány édesapjához, Adiabene pártus tartomány királyához, az őszülő Monobazoshoz. Az nem felelt semmit, csak aggódva figyelte tovább, ahogy Izates csapata ketté válva, oldalról bekeríti az őket üldöző elleséges katonákat, hogy mint egy harapófogó, összeroppantsa. Csakhogy, most nem sikerült ezt az ősi pártus hadicselt tökéletesen végrehajtani. A bekerítő hadtest egyik szárnyára kevés ember jutott, így Izates vonalait áttörték, több helyen is. Észre vette ezt a harcmezőn álló, tartalékos parancsnok, Nakeb királyfi is, és haderőit azonnal a kívánt területre irányítva, mintegy oldalba támadva az ellenfelet, és így megnyerte az ütközetet.
A katonák izzadtan, porosan, de boldogan tápászkodtak fel a földről, ocsúdtak fel a harc kavalkádjából. Mindannyian vérüket, és életüket adták volna hazájukért, és királyukért, mégis, az ilyen nyári lovas tornákat, harci játékokat jobban kedvelték, mint az igazi háborút. Fokosaikat, kardjaikat vizsgálták, hogy kicsorbult-e, lovaik nyakát csapdosták. Közben a 3 fiú, Monobazos, a legidősebb, Nakeb a középső, és Izates, a legkisebb, apjuk elé, a király elé siettek lóháton, a dombra. A katonák mostmár elcsendesedtek, és erősen fülelve, várták, hogy a királyuk melyik fiát részesíti a legnagyobb kegyben, abban, hogy még életében maga mellé ülteti a trónra. A fiúk lovaikról leszállva, már a királyi trónus előtt térdepeltek mindhárman. Monobazos király megvárta, míg a fák árnyékában egy kicsit kilihegik magukat, majd felállt, és méltóságteljes hangon így szólt.
-Fiaim ! Mindhárman jól küzdöttetek, és megálltátok a helyeteket a nyári lovas játékokon. Egy háborúnak azonban, ha még játék háború is, mindig vannak vesztesei.-ezzel Monobazos fiára nézett.-Úgy látszik te inkább a lelki dolgok iránt vagy fogékonyabb. Mivel a tudományok érdekelnek, lehetőséget adok, hogy Szuzában, a mágus városban tanulj.
Kissé lehajolva, megérintette fia vállát a király, az szelíden felnézett, köszönetképpen megcsókolta, az apja kezében lévő oroszlános kristály jogart, majd felállt, és odébb lépett. Anyja, Heléna királyné ölelte át nagy szeretettel, majd apja tanácsadói, a hét veres színű brokát ruhás mágusok gratuláltak neki.    
-Nakeb fiam ! Téged a hadsereg legfőbb parancsnokának nevezlek ki, te pedig Izates, fogadd el koronámat, s ülj mellém a trónra.
A legkisebb fiú meghatottan nézett apjára. Tudta, hogy előbb utóbb ez a pillanat el fog érkezni, hiszen mindenki tapasztalhatta az adiabenei királyi udvarban, hogy ő, a legfiatalabb az apja kedvence, de talán túl korán érte ez a megtiszteltetés.
Még nem is vagyok nagykorú ! A fivéreim eddig is nehezteltek rám, amiért én vagyok a kedvenc, és most ez a nyilvános bejelentés. Ez lázadáshoz vezethet ! –gondolta Izates. Aggodalom azonban nem ülhetett most ki az arcára, ebben az ünnepélyes percben. A főtáltos Gáspár, már közeledett is, fehér ruhájában, szarvasagancsos fejfedőjében. Szemét a fejdíszből lelógó rojtok takarták el. Kíséretében jöttek az igricek, nézők, és a harsány. Mind a távoli Kusat városából, az Indus folyó mellől érkeztek erre a nagy eseményre. A király, és a táltos, közrefogták a még mindig térdeplő Izatest, és a domb oldalánál csörgedező kis patakhoz kísérték. Amíg két pártus lány kibontotta hajának két fonatát, a harmadik a páncéllá keményített bőrt oldozta le mellkasáról. Majd az ing is lekerült. Izates tudta, hogy most a férfivá avatás szertartása fog következni, ahol neki, mint a leendő királynak, a trónörökösnek, különösen is méltóságteljesen kell viselkednie, mégis, csak arra tudott gondolni, hogy lánykezek vetkőztetik, s babrálnak a hajával. A lányok pártát hordtak, innen tudta Izates, hogy már 16 évesek elmúltak. Miközben ezen morfondírozott, a dombon álló előkelő vendégek, a völgyben pihenő harcosokkal együtt, mindkét tenyerüket, az ég felé fordítva, a nyári, délidejű naphoz fohászkodtak : 
Istenünk, Mithrász ! Te aki megfényesíted a világot, drága napunk, erősítsd meg a mi tenyerünket a tiedből sugárzó kegyelemmel, a jó munkára, az összefogásra. Szívünket töltsd be a szeretet fényével. Adj boldog munkálkodást, okosságot, drága hazánk megtartására, hogy elpusztuljon a gonoszság sötétsége. Ezt kérjük előtted állva, feléd fordított tenyerünkkel mutatva meg önmagunkat.
A táltos, most a félmeztelen Izateshez lépett, és a beavatási szertartás megkezdéseként, hosszú haját elől, a két hajfonatot, amit az imént a lányok kibontottak, levágta. Az örvénylő víz hamar elsodorta a tincseket. Aztán a táltos két segédje, Izatessel együtt begázolt egy kissé a patakba, és megmosták a királyfi felső testét. Ezután különféle gyógynövényekből készült olajjal kenték be a hátát. Izates kilépve a vízből, elmondta a nagykorú fiúk szokásos fohászát :
- Mithrász ! Adj jó egészséget nekem, mentsd meg lelkemet a haláltól, hiszen te vagy az élő szeretet.
Szülei díszes bőrövet nyújtottak át neki, ami ilyen ünnepen a hagyományos pártus ajándék volt. Rögtön fel is csatolta. Egy ezüst csésze is az övhöz volt erősítve. A csésze a pártusok felszereléséhez tartozott, akár az íj, vagy a kard. Boldogan mutatta Emese nővérének, behúzódva az enyhet adó lombok alá.  
A főtáltos most távolabb vonult, ahol egyedül elmélkedhet, mielőtt a legnagyobb áldozatot, a fehér lovat bemutatta volna Napistennek, Mithrásznak. A mágus lányok már korábban, még a színlelt csata alatt, az erdei kemencékben tüzet szítottak, tésztát dagasztottak, s mostanára már csaknem mind ki is sütötték a kis pogácsákat, amit majd a nép közt fognak kiosztani, a király pincéjéből származó borral együtt.
 
 
Pap Nóri
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

Hozzászólások

terribrink
2018-10-31 11:29
If your sweetheart is a fan of the classics, you possibly can never go unsuitable with elegant Valentine's Day roses When February rolls round, discovering the perfect Valentine's Day <br> <br> flowers is simple with our vast assortment of great blooms.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my weblog ... <a href="http://www.qhnbld.com/UserProfile/tabid/57/userId/4596273/Default.aspx">deliver flower tomorrow</a>
lionelmaur
2018-11-10 05:39
I drop a leave a response each time I like a post on a site or I have something to add to the discussion. It is triggered by the <br> <br> sincerness communicated in the post I looked at. And after this article <br> <br> Flag - Egy JOBB magyar magazin az értékek mellett!.<br> <br> I was excited enough to post a comment ;-) I actually do have some questions for you <br> <br> if it's allright. Could it be simply me or do some <br> <br> of these responses look like coming from brain dead people?<br> <br> :-P And, if you are posting at other social sites, I'd like to keep up with <br> <br> everything fresh you have to post. Would you make <br> <br> a list every one of your social sites like your linkedin profile,<br> <br> Facebook page or twitter feed?<br> <br> <br> <br> Here is my homepage - healthy weight ( calexcellence.org - <br> <br> http://www.calexcellence.org/UserProfile/tabid/43/UserID/2064832/Default.aspx )
eveharknes
2019-01-22 02:26
There is definately a lot to find out about this issue. I <br> <br> love all the points you made.<br> <br> <br> <br> my homepage - <a href="https://www.Cv-video.co.uk/members/LindsayMull/">foam ear Plugs decibel reduction</a>
2019-03-28 13:55
Hello there, I think your website could possibly be having internet browser compatibility <br> <br> problems. Whenever I look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in I.E., <br> <br> it has some overlapping issues. I just wanted <br> <br> to provide you with a quick heads up! Other than that, wonderful blog!<br> <br> <br> <br> <br> <br> Look into my weblog ... ประตูอัตโนมัติ - https://www.999article.com/autodoors/
wademarin6
2019-04-29 09:54
Hey would you mind letting me know which hosting company you're <br> <br> using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this <br> <br> blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price?<br> <br> <br> <br> Cheers, I appreciate it!<br> <br> <br> <br> my homepage <a href="https://w.zurich.co/content/work-home-out-expense-0">Geri</a>
emelycoleb
2019-05-18 03:14
If you wish for to take a good deal from this article then you have to apply these strategies to your won website.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my weblog; Sma Cable Connectors - http://winatlosingweight.com/forum/viewtopic.php?id=219189
emersonekl
2019-08-07 00:10
Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get <br> <br> my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results.<br> <br> <br> <br> If you know of any please share. Appreciate it!<br> <br> <br> <br> my blog post; <a href="http://augustwpgw87654.link4blogs.com/9759377/here-are-the-biggest-benefits-of-working-with-a-health-coach">weight milk</a>
milforddeh
2020-05-29 23:03
I really like your blog.. very nice colors & theme. Did <br> <br> you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?<br> <br> <br> <br> Plz reply as I'm looking to construct my own blog and would like to find out where <br> <br> u got this from. appreciate it<br> <br> <br> <br> my web blog slot online - http://idbet.games/id-ID/Home
monserrate
2020-09-28 12:16
Thanks for sharing your thoughts about flag.<br> <br> Regards<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my webpage: <a href="https://mailalicetim.puzl.com/">Discover More</a>
tanialower
2020-10-02 06:49
Spot on with this write-up, I absolutely believe this site needs a lot more attention. I'll probably be back again to see more, thanks for the <br> <br> advice!<br> <br> <br> <br> Check out my web-site :: free shopify themes - https://4ouryou.com/product/270-premium-shopify-store-themes-in-cheap-price-buy-now/
damarisfar
2020-10-08 02:50
Why viewers still use to read news papers when in this technological world all is accessible <br> <br> on web?<br> <br> <br> <br> Here is my web-site: <a href="https://ripasuripto.blog.institutpendidikan.ac.id/5-mobil-keluarga-terbaik-tahun-2020-dengan-harga-murah/">seva pusat mobil murah</a>
danstirlin
2020-10-09 19:01
Great web site you have here.. It's hard <br> <br> to find quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals like you!<br> <br> <br> <br> Take care!!<br> <br> <br> <br> Stop by my web site soi cầu xsmb chính xác - https://bachthulo88.com/ket-qua-soi-cau-dau-duoi-giai-8-mt/
janisdarre
2020-10-17 12:02
Can you tell us more about this? I'd like to <br> <br> find out some additional information.<br> <br> <br> <br> My web page: <a href="https://sites.google.com/view/cs-16-indir/">Counter strike 1.6 indir</a>
marcelino7
2020-10-19 01:22
I used to be able to find good advice from your content.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> my blog post - avira customer service - https://www.backlinkdir.com/support-for-avira.html
chastityav
2020-10-23 07:28
It's remarkable to go to see this web site and reading the <br> <br> views of all friends regarding this paragraph, while <br> <br> I am also eager of getting familiarity.<br> <br> <br> <br> Also visit my weblog: best travel blogger - https://www.krazybutterfly.com/sri-lanka/
carlrhodes
2020-10-24 14:28
excellent points altogether, you just won a <br> <br> logo new reader. What could you recommend <br> <br> in regards to your publish that you made a few days ago?<br> <br> <br> <br> Any certain?<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my web page ... <a href="https://www.mapquest.com/my-maps/da6b03af-e6d5-4cca-892a-504acf35388a">website</a>
stevecarna
2020-10-29 21:11
Pretty! This was an incredibly wonderful article. Thanks for supplying this info.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Also visit my weblog ... laboratorio Morrone eboli - https://www.laboratorioiula.com
annismount
2020-10-30 11:25
It's awesome in favor of me to have a website, which is helpful for my knowledge.<br> <br> thanks admin<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my blog :: Laboratorio Battipaglia - <br> <br> https://www.laboratorioiula.com
brittanyba
2020-11-03 11:11
Yes! Finally someone writes about <a href="https://yekshart.com/crash/hazarat-crash-game/">سایت پویان مختاری</a>.
cornelius5
2020-10-26 15:48
obviously like your website but you need to take a look at the <br> <br> spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to tell <br> <br> the reality on the other hand I will certainly come back again.<br> <br> <br> <br> Here is my webpage: <a href="https://ottomanstyle.com.tr/sark-kosesi">şark köşesi</a>
danipesina
2020-10-28 13:14
Great article.<br> <br> <br> <br> Have a look at my website :: <a href="https://www.toycu.de/gegensprechanlagen">Gegensprechanlagen</a>
olliericke
2020-10-29 15:05
I am regular reader, how are you everybody? This post posted at this web site is genuinely fastidious.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my site; Adobe XD - https://sites.google.com/view/adobe-xd-telecharger-gratuit/
adammenken
2020-10-30 17:44
Its such as you read my thoughts! You seem to understand a lot about this, such as you wrote the guide in it or something.<br> <br> I believe that you could do with a few percent to pressure the message <br> <br> home a little bit, but other than that, that is wonderful blog.<br> <br> A fantastic read. I will definitely be back.<br> <br> <br> <br> My web-site <a href="https://www.laboratorioiula.com">tampone covid battipaglia</a>
arthurnogg
2020-10-30 03:04
Hi there colleagues, fastidious paragraph and fastidious urging commented at this place, I <br> <br> am genuinely enjoying by these.<br> <br> <br> <br> my web site - <a href="http://www.artistnewswire.com/new-talented-indie-artist-rixh-rose-on-the-rize">rapper</a>
timmylepag
2020-10-13 07:46
You actually make it appear so easy with your presentation but I to find this topic to be really something that I feel <br> <br> I might by no means understand. It seems too complex and extremely huge for me.<br> <br> I'm taking a look ahead in your next post, I will try to get the cling of it!<br> <br> <br> <br> <br> <br> Also visit my page :: pierre rhodochrosite <br> <br> - https://myrollerstone.com/products/perles-rhodochrosite
tishalyng
2020-10-16 11:22
This info is invaluable. When can I find out more?<br> <br> <br> <br> Here is my webpage; <a href="https://www.ybom03.com/">출장</a>
2020-10-17 00:07
That is really attention-grabbing, You're a <br> <br> very skilled blogger. I've joined your feed and look ahead to <br> <br> in quest of more of your excellent post. Also, I have shared your <br> <br> site in my social networks<br> <br> <br> <br> my weblog: Sarkari Result - https://sarkari-result-online.com/
xkhtracee8
2020-10-27 23:22
Its not my first time to visit this web site, i am browsing <br> <br> this web site dailly and obtain nice information from here all the <br> <br> time.<br> <br> <br> <br> Here is my website :: <a href="https://www.fitnessrogue.com/4-warning-signs-that-shows-poor-fitness-levels/">poor fitness</a>
2020-10-19 19:12
Hi there to all, how is all, I think every one is getting more from this website,<br> <br> and your views are nice for new visitors.<br> <br> <br> <br> my blog ... technology Blog - http://www.google.ge/url?sa=t&url=https
shanicefac
2020-10-22 02:40
Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a <br> <br> quick shout out and tell you I really enjoy reading your articles.<br> <br> Can you recommend any other blogs/websites/forums <br> <br> that cover the same topics? Thanks a ton!<br> <br> <br> <br> my blog post <a href="http://gapleonline.fun">Http://Gapleonline.Fun ( Link Naked )</a>
liliansank
2020-10-24 22:06
What's up it's me, I am also visiting this site <br> <br> regularly, this web site is actually good and <br> <br> the users are genuinely sharing fastidious thoughts.<br> <br> <br> <br> Here is my weblog - <a href="http://www.kmgm77.com">Kmgm</a>
adrienneda
2020-10-26 07:55
bookmarked!!, I like your site!<br> <br> <br> <br> Here is my web site ... <a href="https://www.hewecon.de/">einweg schutzmaske</a>
margart210
2020-10-27 20:53
I pay a visit day-to-day a few web sites and blogs <br> <br> to read articles, except this web site gives feature based articles.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Stop by my weblog <a href="https://www.psikolog-istanbul.com/aile-baskisi.html">Ergenlik Döneminde Aile Baskısı</a>
ethanbabbi
2020-10-30 10:02
fantastic submit, very informative. I ponder why the <br> <br> opposite specialists of this sector do not realize this.<br> <br> You should continue your writing. I am confident, you've a <br> <br> huge readers' base already!<br> <br> <br> <br> Also visit my web blog - <a href="https://gumroad.com/noitaden/posts">dat xe di sapa</a>
mathewdann
2020-10-21 00:56
Great info. Lucky me I recently found your site <br> <br> by accident (stumbleupon). I've saved as a favorite for later!<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my web page; best car window breaker - https://waggo-boyo.tumblr.com/
albertahar
2020-10-24 10:00
I blog quite often and I really thank you for your content.<br> <br> The article has really peaked my interest. I am going to bookmark your blog and keep checking for new details about once a <br> <br> week. I subscribed to your RSS feed as well.<br> <br> <br> <br> Here is my website ... <a href="https://io.telkomuniversity.ac.id/forum/profile/casino-online/">bandar casino online terpercaya</a>
noebrownri
2020-10-27 21:24
This paragraph is really a pleasant one it assists new net people, who are wishing in favor <br> <br> of blogging.<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my website :: en koleji - <br> <br> https://www.enokullari.com.tr/
odessajeny
2020-10-30 15:01
Great post.<br> <br> <br> <br> My homepage :: laboratorio Morrone eboli <br> <br> - https://www.laboratorioiula.com
salliegrea
2020-10-27 18:53
This article is in fact a nice one it assists new internet <br> <br> visitors, who are wishing in favor of blogging.<br> <br> <br> <br> My site: <a href="https://www.psikolog-istanbul.com/online-terapi-nedir.html">online Terapinin Faydaları</a>
2020-10-27 01:13
It is not my first time to visit this site, i am browsing this <br> <br> web page dailly and take nice facts from here all the time.<br> <br> <br> <br> <br> <br> My homepage ... <a href="https://www.schutzmasken-sofort.de/">sofort kaufen</a>
wilbert34h
2020-10-20 21:39
My family members always say that I am killing my time here at net, but I know I am getting familiarity every day by <br> <br> reading such fastidious posts.<br> <br> <br> <br> my blog ... best seat belt cutter - https://reckless-canadian.tumblr.com/
fanniebarl
2020-10-23 11:59
I enjoy what you guys tend to be up too. This kind of clever work and exposure!<br> <br> Keep up the fantastic works guys I've incorporated you <br> <br> guys to blogroll.<br> <br> <br> <br> Also visit my site :: <a href="http://jntbet.org">cara daftar judi online</a>
lesleejack
2020-10-21 22:03
Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!<br> <br> Extremely useful information specially the last part :) I care <br> <br> for such information a lot. I was seeking this certain information for a long time.<br> <br> Thank you and best of luck.<br> <br> <br> <br> My page :: News - https://www.australialatestnews.com/
2020-10-22 10:59
I used to be recommended this web site through my cousin. I'm not positive whether this publish is written by way <br> <br> of him as nobody else realize such precise about my problem.<br> <br> You are incredible! Thank you!<br> <br> <br> <br> Also visit my weblog <a href="http://intechgroupvn.over-blog.com/2020/09/u-di-m-gi-i-phap-t-d-ng-hoa-nha-may-s-n-xu-t-c-a-intech-group.html">Intech Group</a>
regangrady
2020-10-22 14:19
bookmarked!!, I love your site!<br> <br> <br> <br> Review my blog; <a href="https://thebetterband.com/2020/09/seashore-life-shut-to-the-complete-earth-greatest-beach-locations-to-commit-your-vacations/">Fashion</a>
carmonwyri
2020-10-23 05:13
I know this web page provides quality depending articles or reviews and <br> <br> additional information, is there any other website which offers these kinds of stuff in quality?<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> My webpage: سایت ولف بت - https://yekshart.com/
lolafoos4
2020-10-29 12:53
My brother suggested I would possibly like this blog. He was once entirely right.<br> <br> This publish truly made my day. You can not imagine just how so much time I had spent for this <br> <br> info! Thanks!<br> <br> <br> <br> Visit my web site ... <a href="https://sites.google.com/view/ccmaker-telecharger/">Adobe Creative Cloud Telecharger</a>
2020-10-23 21:15
Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.<br> <br> Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?<br> <br> I've been trying for a while but I never seem to <br> <br> get there! Many thanks<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web blog :: شرط بندی فوتبال - https://yekshart.com/
cheriecluc
2020-10-26 16:40
Hi, i think that i saw you visited my site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> My web site - Guvenlik sorusturmasi formu - https://kadimhukuk.com.tr/makale/guvenlik-sorusturmasi-formu/
aimeebelli
2020-10-14 08:07
Hello, I think your blog might be having browser compatibility <br> <br> issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening <br> <br> in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give <br> <br> you a quick heads up! Other then that, great blog!<br> <br> <br> <br> My web blog; <a href="http://www.adflyrich.icu/">comedy</a>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (279) Sport (729) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (693) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Egészség (50) Belföld (10) Jobbegyenes (2718) Flag gondolja (34) Vetítő (30) Életmód (1) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (531) Autómánia (61) Történelem (16) Mozi világ (440) Politika (1581) Mondom a magamét (7235) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>