Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
e5aae3799be84af29dd75fe0563a415c.jpg

Athenaeum Kiadó Könyvklubja: Alkalmi mesék idegbeteg felnőtteknek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kedves Olvasóim! Most jött el az ideje annak, hogy megismerjék, hogy ki is OJD, azaz Orbán János Dénes.

Fiatal kortárs erdélyi magyar író, a hírhedt kolozsvári Bulgakov alapítója, vitriolos, szókimondó, elképesztően tehetséges és nem utolsó sorban 2014 óta, Babérkoszorús literátor.

Alkalmi mesék
című könyve, nagyon fontos mű, főként azoknak, akik ezt a kötetet fogják először olvasni tőle.

Mese nincs!

Vagy húsz oldal után kidobják a szemétbe, vagy pedig féltve fogják őrizni és mindig lesz a táskájukban, vagy a párnájuk alatt belőle egy-egy példány.

 

Vérbő, izgalmas kortárs magyar irodalom. Rendkívül szuggesztív, magával ragadó. Fölöttébb szókimondó, de ugyanakkor elegáns és szégyellős is egyszerre. Benne van az a fajta utánozhatatlan székely humor és életigenlés, amely sajnos számos esetben hiányzik már belőlünk, anyaországi magyarokból. Nem szeretnék nagyot mondani, de egész egyszerűen nem tudtam letenni az Alkalmi meséket. Beszippantott a sodró lendülete és pártalan, utánozhatatlan humora.

-          Be jó a mohamedánoknak! – sóhajt fel a székely, társaságban

-          Ugyan bizony métt jó a rusnyáinak? – kérdi valaki.

-          Azétt, met négy fehérnéppel es monyókolhatnak.

Mire a feleség:

-          Hallgass, apjuk, met még kereszténynek es gyöngécske vagy.

Ki lehet következtetni milyen a székely romantika… 

Ilyen és ehhez hasonló kedves, néha egy kicsit megbotránkoztató poénok sorjáznak a könyvben, de mégis végigolvasva az Alkalmi meséket valami egészen megfoghatatlan elgondolkodtató érzés kerített hatalmába.

A könyv fülszövege:

A javíthatatlan akasztófavirág író-poétának kétségkívül ez a legkomolytalanabb kötete az eddigiek közül. Bár OJD-től megszokott módon a könyvben csak úgy sorjáznak az irodalmi és nyelvi bravúrok, a felnőttmesék elsődleges és vállalt célja a polgárpukkasztás és a könyörtelen kacagtatás. Micimackó székely góbévá vedlik, a kis herceget kíméletlenül seggbe rúgják, a népmesék hősei irdatlan lőcsükkel forgatják föl a világot, mindent megtudunk a poétaóriások ivargerendájáról, és végül Jessica Albát is beszippantja a pajzán költői örvény. Nem feltétlenül egy nőegyleti olvasmány, s ha véletlenül ép idegrendszerű olvasója akad, mire a végére ér, garantáltan idegbeteggé röhögi magát.

Orbán János Dénes, azaz OJD könyve,  könnyed, laza, de ugyanakkor tartalmas kikapcsolódás és nem csak idegbeteg felnőtteknek!

Utóirat: A borító is telitalálat!

A szerző:

Orbán János Dénes (1971, Brassó) József Attila és Babérkoszorú-díjas literátor írt verset, novellát, színművet, paródiát, ördögregényt, 12 évig pedig a hírhedt kolozsvári Bulgakov korcsmárosa is volt.

 Cs. B. - FLAG Kult.

]]>]]>


A könyv megrendelhető az alábbi címen:]]>

]]>]]>http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodalom/regenyek/alkalmi-mesek-idegbeteg-felnotteknek]]>


Orbán János Dénes: Alkalmi mesék idegbeteg felnőteknek

Megjelenés ideje: 2014
ISBN: 9789632933924
 188 oldal
Méret: 125 x 180Tisztelt olvasók!
 Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (11) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Tereb (146) Mondom a magamét (7654) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2815) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Politika (1582) Kultúra (9) Mozaik (83) Heti lámpás (319) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>