Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
cffb99b2c85f35119a3b0a315880f64b.jpg

Athenaeum Kiadó könyvklubja – Kinizsi özvegyétől, Horthy testőréig

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bánó Attila előző két kötetében 55, majd 33 meghökkentő esetet mutatott be nekünk a magyar történelemből. Meglepő és tanulságos, olykor szívbemarkoló, de mindig érdekes történetekkel gazdagítva történelemtudásunkat.

Mostani könyve méltó folytatása az előző kettőnek. A Kinizsi özvegyétől, Horthy testőréig című kötet egy nagyon izgalmas történelmi utazásra csábítja az olvasót.

Érdemes a témák között elkalandozni, hiszen számos olyan történet kerül napvilágra Bánó nagyszerű könyvében, amelyről bizton állíthatjuk, hogy kimaradtak a történelem oktatás fősodrából.

A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány cím a kötet tartalomjegyzékéből:

-              Dózsa György és a Marxista történelemtudomány

-              Segesvár nagy „túlélője” Petőfi Sándor

-              Párbajhősök a huszadik század elején

-              Erdélyország fejedelmének különös házassága

-              A nándorfehérvári hős származásának titkai

Csak néhány fejezetcímet mutattam be, de úgy gondolom felkeltettem az érdeklődést, hiszen ki ne szeretne olyan információkhoz, ha úgy tetszik „titkokhoz” hozzájutni, amelyeket eddig fátyol takart.

A könyv kiadói fülszövege:

Bánó Attila legújabb kötetében sem vállalkozik kevesebbre, mint amire az 55, illetve az Újabb 33 meghökkentő eset a magyar történelemből című könyveiben törekedett. Egy-egy érdekes és izgalmas történettel szeretne bepillantást nyújtani a letűnt idők emberének életébe, s felkelteni az érdeklődést múltunk iránt.

Olvashatunk többek között a gyilkossággal vádolt Wesselényi Ferenc sorsáról, egy magyar jogtudós méltatlan haláláról, Kinizsi Pál özvegyének dicstelen tetteiről, a birtokhalmozó Bakócz Tamásról, az érsekújvári kémkedő kereskedőről és a magyar történelem számtalan érdekes figurájáról, botrányáról, kalandos történetéről.

Bánó Attila legendákról ír, legendákat mutat be, de soha egyetlen pillanatra sem, egyetlen mondat erejéig sem tér el a történelmi tényektől. ezért lesz hiteles és ezért volt hiteles előző két kötete is.

Történelmi bulvár, mondják rá sokan. De ez a megállapítás nem állja meg a helyét, hiszen végig pontos és hiteles.

Történelmünk híres alakjait olyan oldalukról mutatja be nekünk , olvasóknak, amelyeket eddig nem ismertünk, nem ismerhettünk..

Szórakozva tanít, illetve tanítva szórakoztat.

Ezért abban bizonyos vagyok, hogy Bánó Attila könyve sok fiatallal szeretteti majd meg a történelmet, és ez talán a legfontosabb szempont.

A szerző:

Bánó Attila (tapolylucskai és kükemezei) (Deggendorf, 1945. május 4.) író, újságíró, szerkesztő, grafikus. Az Athenaeumnál az utóbbi években megjelent kötetei a magyar régmúlt iránti érdeklődéséről, elkötelezettségéről tettek tanúbizonyságot, az olvasók pedig megkülönböztetett érdeklődéssel fogadták műveit.

 

 Cs. B. - FLAG Kult.

]]>]]>


A könyv megrendelhető az alábbi címen:]]>

]]>]]>http://www.lira.hu/hu/jcbs/139431221]]>


Bánó Attila: Kinizsi özvegyétől, Horthy testőréig

Megjelenés ideje: 2014
ISBN: 9789632933948
192 oldal
Méret: 165 x 235
Tisztelt olvasók!
 Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>

- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Történelem (18) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Belföld (11) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Jobbegyenes (2815) Mondom a magamét (7657) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (319) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Sport (729) Politika (1582) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Tereb (146) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>