Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
dd60dd7151f1a4ba5e83099e4c28c9ee.jpg

Athenaeum Kiadó Könyvklubja: A farkas gyomrában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A 2008-2009 között elkövetett romagyilkosságok történetét dolgozza fel Kolozsi László pörgő ritmusú könyve. 

A Farkas gyomrában a  21. századi magyar történelem eddigi legszégyenteljesebb drámájának megrázó feldolgozása. Több, mint dokumentarista regény, igazi fordulatos krimi és társadalomkritika egyben.

A bűnözők összesen 9 alkalommal követtek el fegyverekkel és Molotov-koktélokkal cigányok elleni merényletet, s összesen 6 emberéletet oltottak ki 4 különböző településen. A bíróság ezen felül még két bűnesetet kapcsolt az elítéltek bűnlajstromához.

A könyv kvázi alcíme: Az emberben ott szűköl az állat – nagyon jól érzékelteti az író felháborodását.

Kolozsi nagyszerűen építi fel a regényt, mindvégig fenntartva a feszültséget.

A farkas gyomrában igazi korrajz, egy  fekete keretbe foglalt tükör, amelybe akkor is bele kell néznünk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy nem fog tetszeni amit látni fogunk.

A társadalmi problémák szőnyeg alá söprésével, a fejünk homokba dugásával, azaz a struccpolitikával nem érünk el semmit. Őszintén szembe kell nézni végre a roma kérdéssel és a manapság egyre nagyobb teret nyerő rasszizmussal egyaránt.

A könyv fülszövege:

Ismerjük a történet végét. Családi házaikból kifüstölt romákat végeznek ki sötét ruhába öltözött idegenek. Egy kisfiú elszalad, utána mennek, levadásszák.

Miért válnak egyetemista fiatalok rasszista maffiózókká? Milyen indulatok és érdekek taszítják az egyetemi hallgatói önkormányzatokat szélsőséges politikai csoportok vonzáskörébe? Hogyan lehetséges az, hogy kulturált, képzett emberek aljas gyilkosok rémtetteiben közreműködnek? A kortárs magyar krimi e hátborzongatóan életszerű mesterműve a kirekesztés, a megbélyegzés végső, tragikus következményeivel szembesít, miközben elmeséli a kisiklott életű újságíró, Fehér Dávid fejlődéstörténetét. Kolozsi László kiváló ritmusú, pörgős regénye létező társadalmi folyamatok valós mozgatóit tárja fel. Olvasmányos nyelve és fordulatos cselekménye mögött pedig kirajzolódik a mai magyar társadalom legszégyenletesebb drámája.

A romagyilkosságok krónikája felkavaró, megrázó történet, amely nem fikció, nem mese, nem kitalált hollywoodi sztori, hanem a 21. századi magyar rögvalóságból táplálkozó létező tragédia.

A könyv olvasása közben számtalanszor szorult ökölbe a kezem, rándult össze a gyomrom, de egész egyszerűen nem tudtam letenni Kolozsi László nagyszerű regényét.

Amikor elolvastam az utolsó mondatokat és bezártam a könyvet, még sokáig gondolkoztam, járt az agyam, nem hagyott nyugodni az élmény.

Ez jó!

Hiszen akkor értékes egy könyv, ha nem hagy megnyugodni, zavar, mint egy cipőbe került kavics.

A szerző:

Dr. Kolozsi László Forgatókönyvíró, író, egyetemi tanár, kulturális kritikus, 44 éves. Szeged mellett, egy kis faluban nőtt fel. Jogot tanult. Egyetemi évei alatt, majd az azt követő mintegy tizenöt évben volt kőműves segédmunkás, juhász, szerkesztő, újságíró, majd távközlési szakjogász, egy nagy távközlési cég alkalmazottja, később önálló ügyvéd.

 Cs. B. - FLAG Kult.

]]>]]>


A könyv megrendelhető az alábbi címen:]]>

]]>]]>http://www.lira.hu/hu/jcbs/139430987]]>


Kolozsi László: A farkas gyomrában

Megjelenés ideje: 2014
ISBN: 9789632933702
516 oldal
Méret: 135 x 215

 


Tisztelt olvasók!
 Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>

- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Történelem (18) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Jobbegyenes (2815) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Heti lámpás (319) Gazdaság (711) Tereb (146) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7657) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Sport (729) Titkok és talányok (12) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>