Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései

A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Pálfi Károly nyugalmazott református főesperes ritka és különleges hagyatéka.

Pálfi Károly nyugalmazott református főesperes ritka és különleges gondolatokkal színezett hagyatékát tartja kezében az Olvasó. Bár rendkívül kevés életrajzi adat található a szerzőről, a művei magukért beszélnek.

Pálfi megközelítőleg 1875-1945 között élt. Britanniában tanult, részt vett az első világháború balkáni és olasz harctereinek csatáiban, kiváló kapcsolatokat ápolt a császári családdal, idősebb korában pedig megírta mindazt, amit csak tudott.

1930-ban két kötetben kiadta az I. világháborúhoz vezető út részletes és sokszor zseniális geopolitikai elemzését, melyre ő bennfentesként is ráláthatott, illetve azt, hogyan zajlott az első világégés az ő közvetlen környezetében. Sokszor erősen kritikus hangvételű a leírása, mégis tárgyilagos és információkban bővelkedő a műve.

Ezt követően fogott hozzá a magyar őstörténet és ősvallás feldolgozásához, mely témákról három tanulmányt adott ki 1933-1944 között. Tudása, látása, összefüggéseinek ismertetése teljesen egyedülálló. Például a Biblia ószövetségi részét olyan zseniálisan kódolta vissza a turáni logikára, hogy az szemet kápráztató.

Mindemellett az ősmagyarság közel-keleti kapcsolatait is elemzi a zsidósággal párhuzamba téve, és olyan alapvető dolgokat tisztáz, amelyet a 20. században egyetlen magyarságkutató sem tett meg.

Rendkívül értékesek Pálfi őstörténeti munkái. Helyenként az Olvasó szeme ki fog kerekedni a megállapításoktól.

Hagyatéka két csoportra osztható.
• Van 3 olyan őstörténeti és ősvallási dolgozata, amely igazi kuriózum és legfőképpen ez fogja az Olvasót a karosszékbe szegezni.

• A másik csoportba pedig a Világháború c. két kötetes munka tartozik, amelyik az első világégésről, illetve az odavezető útról szól, személyes élményekkel átszőtt alapos és magas színvonalú kor- és társadalomkép. Ez utóbbi a háború kutatóinak adhat fontos adalékokat.Most a valaha megjelent összes Pálfi könyv egy kötetbe került.

A kötet szerkesztője (Kozsdi Tamás) Pálfi minden munkájából számos szó szerinti részletet kiragadott, olyan tudásmorzsákat, amelyet külön is megörökítésre méltónak érzett. Ezekből születtek meg a „Pálfi kódok”, amelyeket – több mint húsz sűrű oldalon – e kötet Függelékében találhatunk meg.

Fontos emlékeztetni magunkat, hogy e nagy értékű munkákban olvasottak több ponton is ütközhetnek azokkal az ismeretekkel, amelyeket az általános magyarságismeretben eddig gondoltunk.

Forgassa Haszonnal Minden Magyar Ember!
*
TARTALOM:

A SZERKESZTŐ ELŐSZAVA - KI VOLT PÁLFI KÁROLY?
A magyar nemzet őstörténete és a zsidóság (1933):
Az árják - A turániak - a kosiak - a semiták - az akkádok és a sumirok - Az egyiptomi klerikálizmus - A zsidóság származása - A zsidó klerikálizmus - A zsidóság mint faj és nemzet - A zsidóság mint vallás - A zsidó hittan - A zsidó erkölcstan - Zendavesta az ótestámentomban - A zsidó felebaráti szeretet - A messiás - A talmud - Jézus

A magyar nemzet ősvallása (1941):
ELŐSZÓ - I. A magyar ősvallás Turánban - II. A magyar ősvallás Szíriában zend befolyás alatt - III. A magyar ősvallás Szíriában föniciai befolyás alatt - IV. A magyar nemzet ősvallása a mai hazában

A skytha kérdés megoldása (1944):
ELŐSZÓ - Kik voltak a skythák? - Elhelyezkedés, államforma, igazságszolgáltatás - Hadjáratok és haditudomány - Földművelés, állattenyésztés, ipar - Tudomány, művészet, vallás - Nemzeti kincs, egynejűség és egyebek - Az ősmagyarok bűnei - A vérivás jelentősége - Vadászat és kacagány - A skythák megosztása - Az uráli honfoglalás - A magyar írás - Az uráli magyar betűképek - A Simonyi-féle iskola - Az ősi magyar címer és zászló - FÜGGELÉK

*

A világháború I. kötet - Miért tört ki? (1930):
Magyar katonaélet a világháború előtt - A jövendölés - Az első mozgató

A világháború II. kötet - Miért vesztettük el? (1930)
A világháború diplomáciai előkészítése - A világháború katonai előkészítése - A világháború lefolyása a) Az első és második szerbiai hadjárat, b) Az orosz hadjárat, c) Przemysl, d) Csendélet a front mögött, e) Az olasz hadjárat

FÜGGELÉK - PÁLFI KÓDOK
Kiragadott idézetek, gondolatok, bölcsességek a Szerző valamennyi munkájából (Válogatta Kozsdi Tamás, 2018)
*

Az Angyali Menedék további ajánlott könyvei:

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mondom a magamét (7603) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (313) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Gazdaság (709) Egészség (50) Történelem (18) Jobbegyenes (2804) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Sport (729) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>