- 0
Hőség van, de enni akkor is kell. Az az előnye ennek az egytál ételnek, hogy csak összerakjuk, és megsütjük. Laktató, és egyben van minden. Hús és köret. Igazi férfias falatok. Könnyen elkészíthető, és nagyon jól variálható.
Hozzávalók (20x30 cm tepsihez):
1 csomag leveles tészta
70 dkg csirke/pulyka comb filé
10 dkg fekete erdei sonka
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2,5 dl tejföl
1,5 dl főző tejszín
2-3 savanykás alma
5 dkg húsos szalonna
7-8 dkg szeletelt száraz kolbász vagy gépsonka
só, bors, majoránna, petrezselyem zöldje, kakukkfű,
A megtisztított pulykacombot vastag csíkokra vágom, egy kis olíva olajon a szalonnát elkezdem pirítani, bele a husi, kicsi só, bors, és szép pirosra pirítom. Félre teszem hűlni.
A tésztát kinyújtom, akkorára hogy kétszer befedje a tepsit. Félbevágom, a tepsit vékonyan kiolajozom (olajspray), és beleterítem a fele tésztát.
A tojást egy csipetnyi sóval felverem, majd belekeverem a tejfölt és a tejszínt. Ezzel a keverékkel megkenem a tésztát.
Leterítem a sonkát, erre rámerem a pirított húst, de a szaftját visszafogom.
Megszórom darált borssal, majoránnával és a petrezselyem zöldjével. A meghámozott almát ráreszelem a húsra.
Kakukkfűvel ízesítem, és rárakom a szeletelt kolbászt.
Elterítem a reszelt sajtot, és leöntöm a tojásos-tejszínes- tejföllel.
Beborítom a maradék tésztával, megböködöm egy villával egy kicsit. Olajjal megkenem, és 180- 200 c°-on sütöm 45-50 percet.
Pompás melegen, de hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat hozzá!
Max
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
Előző cikkBorbemutató 5.rész - Benedek Pince