Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
6d86397f12d63fd4e2715b722758c689.jpg

Egyből többfélét – Gomba 2. rész

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

Gomba fasírt

Ez a recept egy teljesen hagyományos fasírt, húsmentes készítését írja le, amire a legmegrögzöttebb ragadozók is vevők lesznek.
  
1 kg gomba
2 fej hagyma
2 tojás
15 dkg zabpehely
zsemlemorzsa (gluténmentes diétához darált dió, kókuszreszelék, zabkorpa)
só, bors, kakukkfű, fokhagyma
 
 
A gombát folyó víz alatt öblítsük le, ha a talpán fekete földes csík maradt, faragjuk le. Nagylukú húsdarálón hajtsuk át, de akár késsel s apróra vághatjuk. A finomra vágott hagymát pici zsiradékon dinszteljük üvegesre és adjuk hozzá a gombát. Sózzuk, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk, amíg levet ereszt. Adjuk hozzá a zabpelyhet és pároljuk még 5 percig. Akkor jó, ha a zabpehely az összes levét felitta. Hagyjuk kéz melegre lehűlni és üssük rá a tojásokat. Gyúrjuk össze és hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ez alatt a tojást is felszívja, a massza besűrűsödik. Formázzunk belőle golyókat és forgassuk morzsába. 170 fokos olajban süssük pirosra. Kínálhatjuk főzelékkel, de akár sült krumplival is.
 
Szerző: jókaja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Belföld (10) Gazdaság (702) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Tereb (146) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (310) Mozi világ (440) Kultúra (6) Jobbegyenes (2778) Szépségápolás (15) Sport (729) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Történelem (17)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>