Ma 2023 november 29. Taksony napja van. Holnap András, Andor napja lesz.
817ea2858d6039dd7f755aa4b6d520a9.jpg

Kampányfelhívás! - „Főzz az egészségedért”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mi a különbség egy zacskós „hawaii” csirke és az általunk saját kezűleg készített között? Ez a számunkra fontos kérdés volt a címben is szereplő kampány, indító beszélgetésének fő témája.

Egy internetes fórumon kezdtek hittérítésbe kedves Barátaim, ahol arról próbáltak meggyőzni pár olvasót, hogy mennyire egészségtelen a zacskós és porból készített ételek fogyasztása.

Ebből a beszélgetésből született írások nőtték ki magukat egy kisebb mozgalommá. Próbáljuk felhívni a figyelmet az otthon könnyen, gyorsan és nem utolsósorban gazdaságosan elkészíthető ételekre.

Hiszen mi kell még a hawaii csirkéhez, ha mi adjuk a csirkét, a sonkát és az ananászt?

De megfordítva a kérdést, mit tudhat, és milyen anyagokat rejthet egy kis zacskó, ami 3-4-5 évig is megőrzi a benne rejlő „értékeket”?

Érdekes gondolatok vetődtek fel azzal kapcsolatban, mit is etetnek meg velünk az élelmiszer és vegyipar óriás cégei.

Azt a megoldást találtuk ki, hogy megmutatjuk, szerepeltetjük az oldalainkon azokat az ételeket, amit akár egy megfáradt nap után is könnyen elkészíthetünk és tálalhatunk.

Felvetődött viszont az a probléma, hogy a projektben résztvevő gasztro blogokat általában főzni tudó és szerető felhasználók olvasgatják.

Ekkor nyújtott segítséget a Flagmagazin.hu, mert lehetőséget adott arra, hogy bemutathassuk mire is gondoltunk.

A kampányban résztvevő gasztro bloggerek kiválasztanak a receptjeik közül egyet, amit itt a Flag magazinban megjelentetünk.

Megígérhetem, hogy ezek a finom falatok bármelyik polgári otthon tányérjaira tálalva meg fogják állni a helyüket. És azt is megígérhetem, hogy a kiválasztott receptek és a szerzők oldalán megtalálható „gyorsan finomat” címkékben szereplő ételek szintén megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

Az elkövetkező napokban szerepeltetjük a kiválasztott ételeket, mellette a szerzők oldalának a címét is, ahol további recepteket és trükköket találhatnak a kedves Olvasók.

Nem a világot akarjuk megváltani, hanem a szemléletet megváltoztatni.

 

 

Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (279) Vetítő (30) Életmód (1) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Politika (1581) Mozi világ (440) Gazdaság (693) Mozaik (83) Egészség (50) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Mondom a magamét (7237) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Történelem (16) Tereb (146) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (531) Jobbegyenes (2719) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Flag gondolja (34)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>