- 0
A friss zöld íz. Maga a természet és a nyár íze minden egyes falatban. Imádom. Most is van a fagyasztóban. Hűtőben 2 hétig eláll, de le is lehet fagyasztani. Ha a hűtőbe tesszük, öntsünk a tetejére egy olaj réteget, így nem kap levegőt, nem tud oxidálódni.
Ez a mennyiség fér bele a mi késes aprítónkba, ezért egy kicsit átdolgoztam a receptúrát.
Hozzávalók:
4 kis saláta cukkíni
2 kis csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
15 szép levél bazsalikom
10 dkg padano robusto kemény sajt (az eredeti parmezánt ír, de ez volt itthon)
só
olívaolaj (extra virgint és jó minőségű főzős olívaolaj keverékét használtam)
1/2 tk szárított medvehagyma
fenyőmag (elhagyható, én nem raktam bele)
Az aprító tálkába teszem a bazsalikomot és a petrezselymet a kockázott sajttal. Durvára összeaprítom.
A cukkínit megmosom, a végeit levágom, és felkockázom.
Két részletben hozzáadom a fűszeres sajthoz, és összeaprítom.
Lassan csurgattam bele az olaj keveréket, és úgy krémesítettem.
Nem kevertem teljesen készre, kibontottam, és ekkor sóztam és adtam hozzá a medve hagymát.
Alaposan összedolgoztam, kóstoltam és ha szükséges ekkor még lehet korrigálni (nem kellett)
Ehetjük tésztával, használhatjuk mártásokba, szószokba, kenhetjük bruszkettára, pirítósra, de mártogathatunk bele grissínit is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja