Ma 2023 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
722734b0af19e24b0a4d8a0981383fdf.jpg

Huszárkonyha - Pilisi borjúmáj paprizzsel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A magyarság nemzetben gondolkodó és érző része Trianon után generációkon keresztül gyászol. Igaz, a határok többnyire megszűntek, de a magyar nép sorsa, jövője, különösen az elcsatolt területeken elég kilátástalannak tűnik.

Bár a jelenlegi folyamatok számunkra kedvezőtlenek, a világ folyamatos változásokon megy át. Ezért ami ma kilátástalan, holnap elérhető céllá válhat. Erre utalnak a nepáli Fehér Királyi Kolostor vezetőjének magyarokhoz intézett szavai is: „Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni. A világ szívcsakrája az Önök országában, a Pilisben található. Ez a spirituális megújhodás már megindult Önöknél.” Kellenek az ilyen biztató szavak, hogy el tudjuk viselni a világ lassú fordulását!

4 főre: Úgy 80 dkg borjúmájat 6 órára 2 dl fokhagymás tejbe áztatunk. Amikor kivesszük belőle, ferdén szeletekre vágjuk. 5 dkg füstölt szalonnát felkockázunk és 1 csomag felkarikázott újhagymával megpirítunk. Ha kész, a zsírból ezeket kivesszük és félretesszük. A májat lisztben megforgatjuk és kisütjük. Kevés szalonnazsírban 2 dl tejfölt fortyantunk, megsózzuk, megfokhagymázzuk és tálalásnál a májra öntjük. Rá a pirított szalonna és az újhagyma felaprított zöldje kerül pirospaprikával szórva. 2×3 dl-nyi rizst olajon serpenyőben megkapatunk, majd 1 liter vízzel felöntjük. Belé 8 dkg zöldborsót teszünk és fedő alatt, lassú tűzön fél óra alatt puhára főzzük. Közben 2 fej felaprózott vöröshagymát megpirítunk, együtt 15 dkg felaprózott füstölt házikolbásszal. Ha kész, a már kész rizibizihez keverjük, melybe még 1 nagy fej felaprózott nyers lilahagymát is keverünk. Tálalásnál reszelt sajttal szórjuk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és a Lovas Nemzetben, hallgassa a Csillaghang Rádióban kedd esténként (a világhálón ]]>www.csillaghang.hu]]>), nézze a TV Paprikán, valamint a BVR TV-n!

demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1581) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1306) Mozi világ (440) Belföld (9) Tv fotel (65) Egészség (50) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Irodalmi kávéház (521) Gazdaság (681) Mozaik (83) Életmód (1) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Heti lámpás (264) Tereb (142) Mondom a magamét (6854) Jobbegyenes (2624)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>