- 0
Alapsaláta, remek kiindulásipont, mely aztán ízlésünk szerint további - harmonizáló - összetevőkkel bővíthető!
Hozzávalók:
30 dkg újkrumpli
1 doboz tonhal konzerv
1 csokor újhagyma
1 kicsi üvegnyi magozott olajbogyó
0,5 dl olívaolaj
Az újkrumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A tonhalat kiemeljük a levéből, az újhagymát és az olajbogyót felkarikázzuk, és az egész mindenséget a krumplihoz adjuk. Csínján sózzuk, merészebben borsozzuk, meglocsoljuk kis olívaolajjal.
Jól összeforgatjuk, és néhány órára/1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Szerző: 5PL
További információk és receptek:
Előző cikkSzellem a fazékból - Bajai hal(ász)lé