- 0
Az eredeti mexikói recept chilivel készül, de ha olyan társaságnak készítünk salátát, akik nem szeretik az erőset, akkor helyettesítsük nyugodtan piros kápia paprikával. Így is benne lesznek a húsos paprika darabok, de akár gyerekeknek is adhatunk belőle.
Ideális kísérője grill húsoknak, sülteknek, vagy egy adag quesadilának.
Hozzávalók:
- 2 kis fej fehér saláta hagyma
- 3-4 újhagyma
- 2-3 piros húsos paprika (kápia, vagy kaliforniai)
- 2 közepes narancs
- 3-4 kemény húsú paradicsom
- 5-6 ek morzsolt kukorica (lehet lecsepegtetett konzerv is)
- só, bors, petrezselyem levél (sok)
Öntet:
- 2 ek mustár
- 3-4 ek (ízesített) fehérborecet
- 6-7 ek olívaolaj
A saláta készítésénél az alap méret a kukoricaszem nagysága. Ekkorára vágjuk a többi hozzávalót is, hogy a salátánk szép legyen. A hagymákat vágjuk össze, és tegyük egy keverő tál aljába. A paprikát csumázzuk ki, és azt is aprítsuk össze. A narancsot hámozzuk le a húsáig, majd egy éles, vékony pengéjű késsel filézzük ki. Ezt is vágjuk össze és keverjük bele a tálba a kukoricával. Vágjuk össze a petrezselyem zöldjét, és kevés sóval és borssal hintsük a tálba. A paradicsom kocsonyás részét vágjuk ki, és csak a kemény húsát daraboljuk bele a salátába. A keletkezett hulladékot tegyük félre, egy paradicsomos mártásba kiválóan felhasználható.
Készítsük el az öntetet. A sót és borsot keverjük ki az ecettel és a mustárral, majd lassan csurgatva adjuk hozzá az olajat. Ha teljesen összedolgoztuk, akkor öntsük rá a salátára, és szobahőmérsékleten hagyjuk az ízeket összeérni. Tálalás előtt keverjük össze alaposan.
Szerző: 5PL
További információk és receptek: