www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://flagmagazin.hu)

Címlap > Grillezzünk! - Narancsos salsa

686c51cc256b486d9126ea2f760efd61.jpg

Grillezzünk! - Narancsos salsa

2011 október 05. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Az eredeti mexikói recept chilivel készül, de ha olyan társaságnak készítünk salátát, akik nem szeretik az erőset, akkor helyettesítsük nyugodtan piros kápia paprikával. Így is benne lesznek a húsos paprika darabok, de akár gyerekeknek is adhatunk belőle.

Ideális kísérője grill húsoknak, sülteknek, vagy egy adag quesadilának. 

Hozzávalók:

- 2 kis fej fehér saláta hagyma

- 3-4 újhagyma

- 2-3 piros húsos paprika (kápia, vagy kaliforniai)

- 2 közepes narancs

- 3-4 kemény húsú paradicsom

- 5-6 ek morzsolt kukorica (lehet lecsepegtetett konzerv is)

- só, bors, petrezselyem levél (sok)
 

Öntet:

- 2 ek mustár

- 3-4 ek (ízesített) fehérborecet

- 6-7 ek olívaolaj
 

A saláta készítésénél az alap méret a kukoricaszem nagysága. Ekkorára vágjuk a többi hozzávalót is, hogy a salátánk szép legyen. A hagymákat vágjuk össze, és tegyük egy keverő tál aljába. A paprikát csumázzuk ki, és azt is aprítsuk össze. A narancsot hámozzuk le a húsáig, majd egy éles, vékony pengéjű késsel filézzük ki. Ezt is vágjuk össze és keverjük bele a tálba a kukoricával. Vágjuk össze a petrezselyem zöldjét, és kevés sóval és borssal hintsük a tálba. A paradicsom kocsonyás részét vágjuk ki, és csak a kemény húsát daraboljuk bele a salátába. A keletkezett hulladékot tegyük félre, egy paradicsomos mártásba kiválóan felhasználható.

Készítsük el az öntetet. A sót és borsot keverjük ki az ecettel és a mustárral, majd lassan csurgatva adjuk hozzá az olajat. Ha teljesen összedolgoztuk, akkor öntsük rá a salátára, és szobahőmérsékleten hagyjuk az ízeket összeérni. Tálalás előtt keverjük össze alaposan.

Szerző: 5PL


 

További információk és receptek:


 

]]>www.maxkonyhaja.blogspot.com]]>

]]>www.thechefviki.blogspot.com]]>

]]>www.garffyka.blogspot.com]]>

Magyar Menedék

Ajánló