- 0
Darabos, rusztikus fűszeres szósz, amit társíthatunk sültekhez, pecsenyékhez, grill ételekhez. Csodás párost alkot egy jó minőségű sült kolbásszal és puha, fehér kenyérrel. Érdemes több fajta hagymából készíteni, egyszerre lesz édes, pikáns és fűszeres.
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 2 kisebb fehér, főző hagyma
- ½ szál póréhagyma
- 2-3 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl kukkfüves, tokaji borecet
- ½ dl száraz fehér bor (olaszrizling)
- 2 TK barna cukor (vagy Xukor/nyírfacukor )
- 1 TK mexikói fűszerkeverék (vagy oregánó, kakukkfű és bazsalikom keveréke)
- Olaj, só és bors
A hagymákat alaposan megtisztítjuk, és felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Olajat hevítünk az edényben, és a hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral és puhára pároljuk 15-20 perc alatt. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát, a cukrot és az ecetet és alaposan beforraljuk.
Ha el szeretnénk rakni egy kis időre, érdemes egy kis üvegbe kanalazni, egy kis olajat csurgatni a tetejére, és még melegen rácsavarni a tetőt és egy rövid időre fejre fordítani.
Szerző: 5PL
További információk és receptek: