Ma 2024 december 10. Judit napja van. Holnap Árpád napja lesz.
675dfd2ceb7e0bbfe7d27227955cc225.jpg

"Főzz az egészségedért" 15. recept - Spanyol omlett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A spanyol omlett nem egy recept. Rengeteg féle összetevőből állhat, a lényege, hogy végül omlettbe töltik, vagy mint én is egyszerűsítettem, rásütik a tojást. Megfelelő adagban bőven megteszi főételnek is, még ha eredetileg inkább előételszámba megy is, csak mert a tojás önmagában nem étel a spanyolok szerint.

Hozzávalók:

2 paprika
2 paradicsom
1 fej hagyma
maréknyi olajbogyó
kis doboz halkonzerv
8 tojás
1 dl tejszín
bors
pirospaprika
 
 
 
Kis zsiradékon pirítsuk meg a kockákra vágott hagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, majd a paradicsomot is, és süssük zsírjára.
Sózzuk meg, szórjunk rá borsot és pirospaprikát. Ha már a paprika nem ropog, adjuk hozzá a kicsit összevágott olajbogyót és a halat. A felvert tojásokba öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg kissé - nem feledve, hogy a zöldségeket is megsóztuk - és öntsük rá a ragura.
Ha vastag réteget ad a serpenyőben, fedjük le, hogy a teteje is megsüljön.
Ezzel megúszhatjuk, hogy bűvészkednünk kelljen a megfordításával. Kezdő halevőknek a tonhal konzervet ajánlom, azt bárki könnyen elfogadja. Szerintem a legjobb füstölt sprotnival, még ha az Európa másik végéről érkezik is.
 
 
Szerző:   jókaja
 
 
 

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Belföld (11) Életmód (1) Tereb (146) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Mondom a magamét (8012) Mozi világ (440) Vetítő (30) Autómánia (61) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Jobbegyenes (2895) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Gazdaság (722) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (543) Sport (729) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (339) Flag gondolja (38) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>