Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
093fa00b8e2691ceb7ace9faa5ed165f.jpg

Borbemutató 2.rész - Gere Pincészet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Gere Pincészet
GERE Attila és felesége Katalin a kezdetben csupán néhány öles Csillagvölgyben lévő szőlőterületen gazdálkodott, amelyet a szülőktől kaptak nászajándékként 1978-ban. Gere Attila az erdészeti ágazatban dolgozott, mellette pedig bort termelt és értékesített. Az 1986-os évjárat volt az első, mely már palackokban került értékesítésre.

1991-ben nyitotta meg kapuit a GERE Panzió, mely akkoriban az első szálláshely volt Villányban. Merész vállalkozás volt, hiszen abban az időben a borturizmus még gyermekcipőben járt nemcsak Villányban, hanem egész Magyarországon.

Gere Attila 1991-ben feladva tanult szakmáját megalapította a Gere családi vállalkozást, mely ma egyike Magyarország legismertebb pincészeteinek. A szőlőterület az évek folyamán szépen növekedésnek indult. Ma, a hosszú évek munkájának köszönhetően, a pincészetnek 50 hektár területe van a borvidék olyan kiváló dűlőiben, mint a Kopár, Konkoly vagy az Ördögárok.

A családi birtok mellett jól működik egy közös vállalkozás is, melyet 1992-ben Franz Weninger osztrák borásszal hoztak létre Villányban. Ekkor épült meg a közös pincészet épülete is, mely akkoriban komolynak számító technológiával volt felszerelve. A jelenleg 8 hektár a közös terület, melyeken sok az új telepítés.

Ha villányiakat vagy borral foglalkozó mesterembereket keresünk a GERE családfán, el kell jutni a dédszülőkig. Gere Attila dédnagymamája Villányban élt, férje volt a helybéli kádármester. Ezen a családi vonalon, 7 generáción át tudnak kimutatni borász ősöket.

Olaszrizling
Gere Pincészet
Hagyományos fajtája a borvidéknek. Igazi szépségét ez a bor a magas mustfokkal szüretelt szőlőnek köszönheti. Gyümölcsös, jellegzetes, citrusos, grapefruitos aromájú, finom savakkal rendelkező bor. Acéltartályos (reduktív) technológiával készült bor, ezért a fajtára jellemző illatok és ízek sikerült megőrizni a borban.

Rosé Cuvée
Gere Pincészet
Friss, üde ropogós rosé bor. Alapfajtája a Kékfrankos. 2004-es évjárattól kezdve a megszokottnál gyümölcsösebb, lendületesebb bort nevelünk belőle. Bár magasabb alkoholtartalma, testessége miatt még mindig mediterrán stílusú. Fogyasztását jól behűtve önmagában, vagy aperitifként, esetleg halételekhez ajánljuk. Baráti beszélgetések kedvelt kísérője.

Cabernet Sauvignon
Gere Pincészet
Azon fajták egyike, amelyek otthonra leltek Villányban. Mint a többi finom csersavakkal bíró fajtánk ez is másfél évet érlelődött fahordóban. Mélyvörös színű, határozott fajtajellegű, jellegzetes illatú. Szép, testes, kellemes vörösbor.

Syrah
Gere Pincészet
A Konkoly dűlőben található fiatal ültetvényünk szűztermése, mely ezentúl birtokboraink szortimentjét gazda gítja majd. Stílusában szerettünk volna egy gyümölcsös, testes vörösbort készíteni. A 2006-os évjáratra jellemző sok napsütés, érett tanninok, vastag textúra és a rövid másod és harmadtöltésű barrique hordós érlelésből adódó elegáns fahordós jegyek egy igazán komplex bort eredményeztek.

Pinot Noir
Gere Pincészet
Az Ördögárok-dűlőben eltelepített Pinot Noir ültetvényünk első (szűz)termése ez a bor. Rendkívül elegáns, gyümölcsös hangvételű mind ízben, mind illatban. Sajátos villányi stílus, mely hitelesen megmutatja a fajta és a termőtáj minden szépségét.

style.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Belföld (11) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Gazdaság (711) Mozi világ (440) Politika (1582) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2815) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Mondom a magamét (7657) Életmód (1) Tereb (146) Tv fotel (65) Egészség (50) Nézőpont (1) Vetítő (30) Heti lámpás (319) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>