Ma 2024 július 12. Izabella, Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.
Emberi jogok a nép ellen

Emberi jogok a nép ellen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A liberálisok perverz logikájának mozgatórugói!

- SZÁZADVÉG KÖNYVEK -

Jean-Louis Harouel francia jogászprofesszor, a Párizsi Egyetem tanára nagyszerű könyvében azt a kérdést feszegeti, hogy miként változott meg a nyugati világ viszonya az emberi jogok eszméjéhez, miért lett mostanra a liberális elit játékszere.

Már már őrültségbe hajló módon ragaszkodik a baloldali-liberális elit az emberi jogok eszméjébe csomagolt fanatizmusához, amely mára diszkriminációellenes megszállottsággá fajult. Mindenki rasszista és gonosz, aki fel meri emelni a hangját például a bevándorlás, a migráció kapcsán.

A professzor rendkívül olvasmányos formában mutatja be ezt a tébolyult mechanizmust és közben rávilágít arra, hogy a jelenlegi Európa egy olyan ideológia áldozata, amely azt hirdeti: a bevándorlás elkerülhetetlen, de jótékony dolog. 

A kötet a Századvég kiadó Furor Politicus sorozatában jelent meg.

Kiadó:
Oldalak száma: 108
Borító: KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly: 170 gr
ISBN: 9786155164538
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2020
Fordító: S. Király Béla

A könyvet ]]>ITT ]]>rendelheti meg!

FÜLSZÖVEG:

Jean-Louis Harouel (1944–) jogtörténész, a párizsi Panthéon-Assas Egyetem professzor emeritusa. A Sciences Pón tanult, majd jogi doktorátust szerzett. Az igen termékeny író több mint húsz könyv szerzője, például: Esszé az egyenlőtlenségről (1984), Kultúra és ellenkultúra (1994),Vissza a nemzethez (2014), A kereszténység igazi géniusza (2012) és A jobb-bal megosztottság tovább folytatódik (2017).

Mióta a nyugati országok az emberi jogokra való hivatkozást politikájuk középpontjába emelték, kollektív tehetetlenségbe zárták magukat. E könyv nem az emberi jogok eszméjét, hanem annak ideologikus használatát elemzi és bírálja. A szerző szerint egy új világi vallásról van szó, amelynek lényege a diszkriminációellenes megszállottság. Ez a megszállottság bénítja meg a nyugati országok, különösen Franciaország politikáját, és egy olyan korszakban erőltetik, amikor a társadalom egyensúlya megbillent az emberi jogok leple alatt berendezkedő iszlám miatt. A könyv könyörtelen logikával fedi fel e perverz mechanizmus mozgatórugóit. Az érvek erejével mutat rá a szerző, hogy napjainkban nem a nép jogát kell védeni az államtól, hanem – épp ellenkezőleg – a saját népe jogát kell megvédenie az államnak.

Syracuse

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Tereb (146) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2823) Egészség (50) Politika (1582) Vetítő (30) Mozaik (83) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Sport (729) Mondom a magamét (7708) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>