Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Ellenséges hatalomátvétel

Ellenséges hatalomátvétel

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Őszintén Thilo Sarrazin botránykönyvéről.

- SZÁZADVÉG KÖNYVEK -

Thilo Sarrazin német politikus (SPD), közgazdász könyvének címe már önmagában provokatív: „Ellenséges hatalomátvétel”, ami az iszlám vallás európai térnyeréséről, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szól.

Sarrazin könyve már a megjelenése előtt botrányt váltott ki, hiszen az országban uralkodó politikai korrektség révén ez a téma túlságosan kényesnek számít.

Korábbi könyve, a Németország megszünteti önmagát is hatalmas siker volt, de óriási hullámokat vetett Németországban. Berlin állam volt pénzügyi szenátora pedig nem tett mást, mint vitára hívta a német társadalmat.

Feltett egy kérdést: vajon a modern Európában dúló kultúrharcból végül az iszlám vagy a keresztény vallás fog kijönni győztesen?

A muszlim migránsok integrációjának a kulcsa, szerinte a fiatalok képzése és minél előbbi munkába állítása. Így is nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen feladat, de ha ez a lépés nem történik meg, csak marad a segélyezés akkor halálra van ítélve az integráció.

Többek között ezekért a gondolatokért lett pária Sarrazin a hazájában. A baloldali liberális közeg azonnal rasszistának és kirekesztőnek bélyegezte.

A könyv ]]>ITT]]> rendelhető meg!

Kiadás éve:
2019
Oldalak száma:
528
Szerző:
Kötés:
füles, kartonált
Kiadó:
Századvég Politikai Iskola Alapítvány

FÜLSZÖVEG:

Thilo Sarrazin (1945–) Németország egyik legnevesebb és legbátrabb politikai gondolkodója. A Németország felszámolja önmagát (2010) című művével milliós bestsellert írt, amely hatalmas társadalmi vitát váltott ki, mint Az új erény terror. A véleménynyilvánítás szabadságának korlátairól Németországban (2014). Minden könyve a Spiegel-féle bestsellerlista első helyén végzett. Közgazdászként és politikusként a német monetáris unió koncepciójáért és kivitelezéséért felelt. 2002 és 2009 között Berlin gazdasági szenátora, majd másfél évig a Német Szövetségi Bank igazgatótanácsának tagja volt.

A szociáldemokrata Thilo Sarrazin mindegyik könyve a mai uralkodó elit ideológiáját, a multikulturalizmust és a Willkommenskulturt bírálja. E kötet az első magyarul megjelent könyve, amely azt állítja, hogy az iszlám világ elmaradottsága, a Németországban és Európában élő muszlimok integrációs deficitjei, a nők elnyomása és a muszlim gyermekbőség az iszlám kulturális befolyásának következményei. Az iszlám reformtendenciái és az összes történeti-kritikai értelmezési kísérlet eddig mind kudarcot vallott. Thilo Sarrazin végigolvasta a Korán teljes szövegét, és rávilágít arra, hogy a reformok akadályai a Koránban keresendők. Nincs olyan, többségi muszlim népességgel rendelkező ország, ahol vallásszabadság és működőképes demokrácia létezne. Sem a jóléti államot, sem a liberális demokráciát, sem az igen összetett és nagy fegyelmet és együttműködési készséget, újítást és kreativitást igénylő modern gazdaságot nem tudja az iszlám kultúrájú világ működtetni. A teljes iszlám világ robbanásszerű népességnövekedéstől szenved, lakóinak fanatizálása pedig folyamatosan erősödik. A németországi, illetve európai muszlimok száma a bevándorlásnak és a magas születési számoknak köszönhetően folyamatosan nő. Ha ez a trend így folytatódik, Németország és Európa muszlimjai a többség felé vezető úton járnak. Ez pedig veszélyt jelent kultúránkra és társadalmunkra, a politikai és gazdasági eredményeinkre, amely veszélytől kötelességünk megvédeni magunkat és utódainkat.

 Syracuse

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Gazdaság (704) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Életmód (1) Jobbegyenes (2786) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Sport (729) Tereb (146) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7536) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Kultúra (7)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>