Ma 2025 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
0acf10f33576953d38fcc43845c18cae.jpg

Főszerepben a spenót: Spenótos-fetás spagetti

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Húsmentes, mégis meglepően laktató fogás! Kazalnyi spenót, finom fetasajt, tetején mozzarella. Ráadásul villámgyorsan elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 kg friss spenót
  • 25 dkg feta
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 20 dkg mozzarella
  • 1-2 ek. zsemlemorzsa

A spenótot megmossuk, szálasra vágjuk, parányi olajon megpároljuk - elképesztően összeesik! Sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a tejszínes spenóttal.

Egy kb. 20x30-as tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. A tészta egyik felét a tepsibe simítjuk, rámorzsoljuk a fetát, majd a maradék tésztát elsimítjuk rajta.

A mozzarellát felszeleteljük, betakarjuk vele a tésztarakományt, és forró sütőben a sajt olvadásáig-pirulásáig sütjük.

Kockákra vágva tálaljuk.

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Autómánia (61) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tereb (146) Heti lámpás (382) Jobbegyenes (2973) Mondom a magamét (8312) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Politika (1582) Gazdaság (737) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Történelem (19) Sport (729) Egészség (50) Flag gondolja (38) Irodalmi kávéház (543) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Vetítő (30) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>