- 0
Tartalmas, kiadós, lélekmelegítő leves, jó puha kenyérrel. A lelkünknek, kizárólag a lelkünknek :-DD
Hozzávalók:
- 1 kisebb füstölt csülök (csonttal együtt volt 1,3 kg)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 kisebb fej karalábé
- 1-2 db babérlevél
- őrölt bors
- 1 ek. ételkeményítő
- 2 dl tejföl
- 1 citrom leve
- 2 tk. mustár
- 1-2 tk. szárított tárkony
A csülköt megmossuk, kuktában feltesszük főni. Sípolástól számítva kb. 1 óra alatt teljesen puhára főzzük. Kukta híján 2-3 óra alatt készül el.
Kiemeljük a levéből, bőrét és a zsírréteget eltávolítjuk, kivesszük a csontot, és falatnyi kockákra vágjuk.
A vöröshagymát finomra, a többi zöldséget karikára/hasábokra vágjuk.
Pici olajon megfuttatjuk őket, rádobjuk a csülökhúst, babérlevéllel, borssal ízesítjük. Felöntjük 1/3 csülökfőző lé, 2/3 víz folyadékkal, majd kb. 30-40 perc alatt készre főzzük. Sózni nem sóztam!
A keményítőt hideg vízzel, majd a tejföllel és a mustárral simára keverjük. Felhígítjuk kevés forró levessel, majd visszacsurgatjuk a fazékba. Szelíd forrásban tartjuk, ízesítjük a citromlével és a tárkonnyal. Teljesen kiforraljuk, kóstoljuk, ha kell, ízesítsük.
Forrón, puha kenyérrel tálaljuk.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag- gasztromagazin: Sajtkrémleves