- 0
Ideális felhasználása a hűtőben állomásozó ilyen-olyan maradékoknak! Legyen az sajtdarabka, néhány karika szalámi, néhány kenésnyi pástétom – ami már senkinek nem kell, vagy ami nem volna elég egy komplett reggelihez, vacsorához. Szuszakoljuk kelt tésztába, sodorjuk kiflivé, és arassuk le a babérokat :-)
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 tk cukor
- 1 ek olaj/vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 mk só
Töltelék:
- opcionális, csak a hűtő és a fantázia szab határt!
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
Megpakoljuk a nekünk tetsző töltelékkel, és egy görgős vágóval 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag-gasztro magazin: Tálbansült