Ma 2020 február 19. Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár, Álmos napja lesz.
Ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

Ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ki is Kálmán Olga?

Egy tehetséges, de hiteltelenné vált újságíró. Kérdezem én: egy hiteltelen újságíró hogyan válhatna hiteles politikussá?

Azt én értem, hogy Gyurcsány Ferenc a 16 százalékos EP-választási eredménye feletti önfeledt örömében azonnal sutba dobta minden Karácsonynak tett ígéretét és adott szavát.

Értem, mert ízig-vérig egy erkölcs nélküli politikus, az a politikusfajta, aki nagy erőkkel és hatalmas elszántsággal tesz tönkre a demokratikus politikába vetett minden választópolgári hitet. Gyurcsánytól ez és ennyi várható (várja a fene).

De azt ki gondolná, hogy sorozatos politikai bűnei után most még politikai hibát is követ el?

A következő mondást ugyan én csak fordítva fogadom el, mégis, most kivételesen a gyurcsányi világkép szerint fogalmazom meg: Kálmán Olga jelölése több mint bűn, hiba.

Először is: Kálmán Olga az ATV-ben, illetve a Hír TV-ben (ez a váltása sem volt éppen piskóta) újságírónak álcázott politikai tevékenységével meggyalázta a saját szakmáját.

Jómagam erről már 2018 áprilisában, a parlamenti választások után cikket írtam a Magyar Időkben; kivételesen ebből idéznék: „ami a Kálmán Olga-féle műsorokban megmutatkozik, az nem más, mint egy politikai oldal elfogult és egyoldalú szolgálata, vagyis, a társadalom és a politika közötti közvetítés helyett a politikába való betagolódás, a politika részévé válása, ami valójában az etikus újságírás felszámolását jelenti. Sőt, a Kálmán Olga-ság még tovább is megy ezen, s nem pusztán kiszolgálja, hanem alakítja is a politikát: a politikusok helyett az újságírók és műsorvezetők válnak politikai aktorokká, ők diktálnak, ők kezdeményeznek, ők döntik el, hogy mi a helyes és mi a nem helyes a társadalom számára. Vagyis, szinte átveszik a politikai funkciókat és annak helyébe ugranak.”

Most már hozzátenném: Kálmán Olga és a balliberális Kálmán Olgák proxi-, tehát helyettesítő politizálást folytatnak újságíróként.

Értjük persze az okokat: a balliberális oldal kiüresedett, nincsenek hiteles, karizmatikus politikusaik, pártjaik. Vákuum keletkezett, s ezt a vákuumot próbálják betölteni celebekkel, álcivil személyekkel és „mozgalmakkal”, újságírókkal. (Legújabban már Pikó András újságíró is megjelent a ballib fedélzeten a VII. kerület polgármesterjelöltjeként.)
És Ferenc testvér itt hibázott: egy, a proxipolitizálása következtében velejéig megosztó személyiséget választott főpolgármester-jelöltnek. De persze ez nem véletlen: ő is velejéig megosztó személyiség, a magyar politikai élet legelutasítottabb figurája – okkal és joggal. Kálmán Olgát nem utálják annyian, mint őt, ez igaz – viszont ez még nagyon kevés ahhoz, hogy ha ő lesz Tarlós István fő kihívója, akkor a szigorúan vett balliberális törzsi tábor mellett az ingadozó szavazók is rá adják voksukat. E nélkül viszont nem nyerhet; Tarlós Istvánra nem csak a nemzeti tábor szavaz, az ő elismertsége – teljesen indokoltan – táborokon átívelő.

Másfelől, a magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől. Ezért nincs és nem lesz esélye Kálmánnak, de ezért nincs igazán esélye Puzsérnak sem – bár ő egészen más lapra tartozik, mint Kálmán Olga.

És itt ne jöjjön senki ellenvetésként Volodimir Zelenszkij humorista és színész ukrán elnökké választásával mint ellenpéldával. Ugyanis ne feledjük: Ukrajnában már szinte mindenkinek tele volt a hócipője a csak vért, könnyeket, nyomort, illetve brutális korrupciót hozó Porosenkóval. Jöjjön bárki, csak ne ő – mondták.

Nálunk viszont az ellenkezője az igaz: Tarlós István munkáját a budapestiek döntő többsége elismeri. Nem akarnak „bárkit” helyette, sőt, még „valakit” sem.

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (13) Politika (1571) Belföld (5) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (4321) Egészség (50) Irodalmi kávéház (479) Kultúra (4) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Életmód (1) Heti lámpás (232) Tereb (139) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1446) Flag gondolja (33) Mozaik (42) Gazdaság (637) Sport (729) Jobbegyenes (1690)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>