- 0
Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.
Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):
1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 tojás sárgája, 15 dkg juhtúró, 1,5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 25 dkg reszelt sajt
1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 tojás sárgája, 15 dkg juhtúró, 1,5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 25 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát négyfelé vágjuk, a darabokat lisztezett deszkán kb. 50X12 cm-es téglalapokká nyújtjuk, laponként 6 darab 2 cm-es csíkra vagdaljuk. A csíkokat a beolajozott formák köré tekerjük úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást. A felvert tojássárgával lekenjük, kevés reszelt sajttal meghintjük és 200 fokos sütőben aranysárágra sütjük a tekercseket.
A tésztát négyfelé vágjuk, a darabokat lisztezett deszkán kb. 50X12 cm-es téglalapokká nyújtjuk, laponként 6 darab 2 cm-es csíkra vagdaljuk. A csíkokat a beolajozott formák köré tekerjük úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást. A felvert tojássárgával lekenjük, kevés reszelt sajttal meghintjük és 200 fokos sütőben aranysárágra sütjük a tekercseket.
A juhtúrót simára keverjük a tejföllel, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. A kihűlt tölcsérkéket habzsák segítségével megtöltjük ezzel a habbal, a két végébe egy-egy sajtcsomócskát nyomunk.
Anyamanya