Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
21a7835935450a494d9f4dee39f45ae4.jpg

Flag-gasztro magazin: Tejszínes narancs-krémleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egy kicsit eltérő a megszokott tartalmas levesektől, de üdítő és friss íze utánozhatatlan. Készíthetjük vegyes citrus gyümölcsökből is, sőt egy kis mandarinnal egészen új ízeket kóstolhatunk.

Hozzávalók:

  • 2 narancs
  • 1 rúd fahéj
  • 10-15 szem szegfűszeg
  • 2 cs. vaníliás cukor/2 tk. vanília kivonat
  • 2 ek. méz
  • kb. 5 dkg cukor (narancs édességétől függ)
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. ételkeményítő
  • 2 marék vágott mandula


A narancsokat tűzforró vízben nagyon alaposan megmossuk, majd kb. 25-30 perc alatt vízben egy az egyben puhára főzzük. Több darabra vágjuk, hogy hűljön kicsit, majd késes betétű robotgépben pépesre zúzzuk. Felforraljuk kb. 7 dl vízzel, a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, vaníliás cukorral, mézzel és cukorral.

Forrásban tartjuk kb. 20 percig. Kihalásszuk belőle a fahéj rudat és a szegfűszegeket, majd bot mixerrel tovább krémesítjük.

A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd a forró leveshez adjuk, kiforraljuk.

Vágott mandulát száraz serpenyőben megpirítunk, tányérra csúsztatjuk, majd megszórjuk vele a levest.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mondom a magamét (7713) Heti lámpás (322) Autómánia (61) Történelem (18) Gazdaság (713) Tereb (146) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Életmód (1) Nézőpont (1) Egészség (50) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2825) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>