Ma 2019 november 16. Ödön napja van. Holnap Hortenzia, Gergő napja lesz.
356ada94568d6e0e158a5a3550fdac3d.jpg

Flag – gasztro magazin: Csülök pékné módra

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kitűnő, kiadós egytálétel – ráadásul remekül előkészíthető! Vendégváráskor ideális, háziasszony kímélő fogás :-)

Hozzávalók:

  • 1 nagy hátsó/2 kisebb első csülök
  • 1 kg krumpli
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só, egész bors, 1-2 db babérlevél
  • 1-2 dl fehérbor
 
 
A csülköt folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, megkapargatjuk, az esetleges sörtemaradékokat leperzseljük, s levágjuk az állatorvosi pecsétet is a bőréről.
 
Biztosra mentem, és megfőztem a csülköt. Így garantáltan puha, omlós lesz. Nagy fazékba tesszük a húst, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sóval, egész borssal, babérlevéllel és fehérborral ízesítjük, s egészen puhára főzzük.
 
Ha megfőtt, kiemeljük a főzőléből, kivágjuk belőle a csontot.
 
A krumplit, hagymákat meghámozzuk. A krumplit és a vöröshagymát cikkekre vágjuk, s a fokhagyma gerezdekkel együtt egy tepsibe halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a kicsontozott húst, s aláöntünk 1-2 merőkanálnyi főzőlevet.
 
Forró sütőbe dugjuk, néha-néha meglocsolgatjuk a szaftjával, ki ne száradjon a hús. Kb. 40-45 perc alatt a krumpli-hagyma puhára párolódik-sül, s a hús bőre is elnyeri a megfelelő ropogós fokozatot :-)
 
Forrón, jóféle savanyúság kíséretében tálaljuk.
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (4) Tv fotel (65) Belföld (5) Flag gondolja (33) Sport (729) Nagyvilág (1439) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4077) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (472) Heti lámpás (218) Életmód (1) Gazdaság (631) Mozi világ (440) Történelem (13) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Politika (1571) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Tereb (138) Mozaik (42) Jobbegyenes (1634)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>