Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
60442fcde1f4edbba9a192b378426919.jpg

Flag- gasztro magazin: Savanyú káposztaleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tartalmas leves, ami mellé ha vágunk egy karéj friss kenyeret, már nem is nagyon kívánkozik más. Sűrű, kiadós, a végeredményt tekintve csak a hűtőnk/kamránk tartalma szab határt. Amolyan "mindentbele" leves!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg darált hús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál petrezselyem
  • 20 dkg savanyúkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 dl nyers rizs
  • 2 dl tejföl
  • só, bors,
  • parányi kömény a káposztának
  • lestyán

 
 

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.

A répát, petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk, a húshoz adjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, s kb. egy órán át főzzük.

Az 1 óra letelte után hozzáadjuk a savanyúkáposztát (kóstoljuk meg, nehogy túl savanyú legyen!), a zöldborsót és a megmosott rizst, további 30 percig főzzük.

A végén 2 dl tejfölt elkeverünk kevés forró levessel, visszacsurgatjuk a fazékba, de már nem forraljuk, mert összeugrik! Szerintem a rizs miatt nem igényel semmi egyéb kötőanyagot (liszt, keményítő).

Forrón, szelet kenyérrel tálaljuk.
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Sport (729) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Tereb (146) Történelem (17) Heti lámpás (310) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (702) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7501) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>