Ma 2024 október 19. Nándor napja van. Holnap Vendel napja lesz.
3c0e41757eb1a86dcbc55d5000cf42a6.jpg

Flag– gasztro magazin: Birsalma krémleves mézeskaláccsal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha még vannak elfekvő készletek az ünnepekre sütött mézeskalácsokból! A leves fűszeres, krémes, gazdag ízű – átmelegíti testünket-lelkünket egy borongós napon!

Hozzávalók:
  • 1 ek. vaj
  • 5 dkg cukor
  • 0,5 kg birsalma
  • fél marék szegfűszeg
  • 2-3 ek. méz
  • 2-3 ek. mézeskalácsmorzsa (kész sütemény morzsásra törve)
  • 1 dl tejszín
  • kb. 2 dl tej
  • 1 mk. mézeskalács fűszerkeverék
 
 
A birsalmát alaposan megmossuk, héjába szurkáljuk a szegfűszegeket és sütőben kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a húsát héjástól levágjuk a magház körül.
 
A vajon kevergetés nélkül megkaramellizáljuk a cukrot, rádobjuk a birsalma darabokat. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és készre főzzük.
 
Botmixerrel pürésítjük.
 
Ekkor hozzáadjuk a mézeskalács morzsát, a tejszínt, a kívánt mennyiségű tejet (ezzel állítjuk be a sűrűséget), a mézet és a mézeskalács fűszert.
 
Jól kiforraljuk, majd mixerrel még egyszer habosra pörgetjük.
 
Mézeskaláccsal/tejszínhab pamaccsal, melegen tálaljuk.
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Sport (729) Heti lámpás (332) Mozaik (83) Belföld (11) Egészség (50) Életmód (1) Flag gondolja (37) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Gazdaság (718) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Jobbegyenes (2860) Kultúra (9) Tereb (146) Történelem (18) Mondom a magamét (7892) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>