Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
ab2878009d2c724c50c1a610d909dc77.jpg

Újévi gondolatok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Emigrációs életünkben 1989-ben történt meg az akkor már 45 éve várt esemény, Magyarország felszabadulása a kommunizmus uralma alól, amit a szovjet birodalom katonai megszállása hozott az országra.

Természetes következményként azt képzeltük, hogy a felszabaduló ország népe örömmámorral fogadja az egypárti diktatúra összeomlását, és visszaállítja sok évszázados alkotmányos életének megszakadt folyamatát. A bolsevista kurzus idején eltakarított magyar felső és középosztály helyébe azonban nemzetellenes neveltetésű felső és középosztály jött létre. Politikai ideált könnyű megváltoztatni, de egy ország vezető társadalmi osztályát békésen eltávolítani nem lehet, ráadásul ez a réteg lett az ország vagyonos, vállalkozó-tulajdonos osztálya a privatizáció révén.

Azt is meg kellett tapasztalni, hogy a szovjet erők még el sem vonultak, már megjelent egy új, nagyhatalmi nyomás, amelynek beavatkozási jogosultságát a Kádár-rezsim idején keletkezett nyugati kölcsönök alapozták meg. Az ország gazdasági életébe berendezkedő nyugati tőkés társaságok, az általuk felvásárolt magyar média támogatásával, meg tudták hosszabbítani a szolgálatukra készségesen álló exkommunista politikai és gazdasági elit érvényesülését a magyar közhatalomban, egészen 2010-ig. Ekkor a nemzetellenes gazdasági és politikai erők teljesen kiestek a közhatalom intézményeiből. Ennek a helyzetnek két súlyos következménye lett: országon belüli szervezkedés a törvényes kormány megdöntésére, és kívülről politikai és gazdasági nyomás Magyarországra, ugyancsak a törvényes kormány megdöntésének szándékával. Ennek következménye, hogy Magyarországgal a világ dolgaiban való jelentőségét messze meghaladó mértékben foglalkozik a nyugati sajtó, s a magyar palament rendszerváltó törvényeit támadja.

A demokráciának valamikor a múltban jellegzetessége volt a sokszínűség, az érdekek és szemléletek változatossága iránti türelem. Az a Nyugat, amit a magyar nép megismert 1989 óta, nem ezt a képet mutatja. A sajtó jellege és irányzata Bécstől széles sávban Kaliforniáig homogén és globalista. E sajtó hű kiszolgálója a nemzetközi nagytőkének. Nem a tények számítanak, hanem a megszabott irányzat. Az Orbán-kormány és a magyar parlament fő bűne e sajtó szerint: nem engedi, hogy a gazdasági globalizáció kivegye a hatalmat a közjóért felelős magyar kormány kezéből, és hogy azt kétharmados törvényekkel védi minden olyan törekvéstől, amelynek célja tőkés társaságok és pénzügyi intézmények uralma alá vonni az ország gazdasági és politikai intézményeit.

Ennek a nyugati politikai világnak megfelelő volt a fegyveres hódítással létrehozott egypárti diktatúra negyvenöt éven keresztül, most a polgári demokrácia megszűnésének vészharangját kongatják, merthogy a parlamenti többség elnyerésével a Fidesz–KDNP-kormány „nem vonja be a döntésekbe az ellenzéket”. Amikor hasonló győzelemmel kormányra került az MSZP, és még maga mellé vette az SZDSZ-t, egy kukkot sem szóltak a nyugati aggodalmaskodók, hogy nyomasztó baloldali diktatúra veszélyezteti a demokráciát, mert az ellenzéknek nincs módja részesedni a kormányzásban.

Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjúban azt mondta: voltak próbálkozások a miniszterelnök elmozdítására, az amerikai külügyminiszter tanácsadója több interjúban is kifejtette, ha nem megy demokratikus úton, más módon kell eltávolítani Orbán Viktort. A békemenet azonban csattanós választ adott erre – jelentette ki, hozzátéve: ha ez a menet a rendszerváltozás hajnalán vonul végig, sok minden egészen máshogy alakul.

Ha meg tudja tartani a jobboldali kormányzat az ország bizalmát, akkor még egy nemzeti kormányzási ciklussal visszakerülhet az ország a háború előtti morális állapotba.  

Magyarország nehéz idők elé néz.  Európa keleti részének számos önálló, sajátos kultúrájú népéhez hasonlóan. Ők szintén állami kereteikben akarnak létezni, nem fogadják el  a nemzetköziség eszméjét, kultúrájuk megtagadását. Pedig az európai egyesítés egyre több átalakulást követel, olyanokat, amelyek rombolják e népek egyediségét, önállóságát. A munkaerő szabad áramlása elv a gyakorlatban nem más, mint a lakosság kiszakítása történelmi környezetéből, a nagytőkés termelés érdekében. Csakhogy Európa a nemzetek szálláshelyeként jött létre, s nem lehet belőle egyetlen behemót munkatábort létrehozni.

magyarhirlap.hu - Csapó Endre

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Jobbegyenes (2778) Egészség (50) Autómánia (61) Mondom a magamét (7501) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Heti lámpás (310) Tv fotel (65) Történelem (17) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Politika (1582) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gazdaság (702) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Belföld (10) Vetítő (30) Kultúra (6) Sport (729) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>