Ma 2020 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
pilhal1.jpg

Pilhál -sarok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pilhál György heti írásaiból szemlézünk. Az írásokat olvasva pontos képet kapunk a hét legfontosabb eseményeiről, történéseiről, egy páratlan tehetségű újságíró szemüvegén keresztül.

Ünnepek és ünneprontók

Tegnap például kifejezetten mérges volt a Városligetben az itt felejtett brigád. (Most éppen orbánoztak.) Különös, de minálunk valahogy lassabban halad a vasfüggönyök lebontása, mint máshol – talán a drótok rozsdásabbak, vagy talán csak ügyetlenebbül csináljuk? Mintha nálunk nagyobb lenne a történelem roncstelepe, mint bármelyik szomszédnál… Ők hogyan csinálták? És mi miért nem úgy csináljuk? 

(Magyar Nemzet, 2011. május 2.) 

Egységbe forrtak

Pénteken viszont varázsütésre egységbe forrt a szegfűs csapat. Hír érkezett: az ügyészség gyanúsítottként kívánja meghallgatni Gyurcsány Ferencet a kaszinóberuházás kapcsán. Mondani sem kell, nyomban felállt a megviselt gárda, a kádköves ember pedig megérezte a nagy lehetőséget; vasárnap már mártírként intézett lánglelkű szózatot híveihez a városligeti csinnadrattán: „No pasarán! Nem törnek át!”, idézte zavaros értelmezésben a spanyol kommunista, Dolores Ibarruri szavait. Egyszerre volt ijesztő és szánalmas. (Inkább az utóbbi.) Szereplését az egyik hírportál olvasója utóbb így kommentelte: „Kámpec, Dolores”. 

(Magyar Nemzet, 2011. május 3.) 

Nem olvasnak csak ítélnek

Ebben az esetben első kézből tapasztalhatnák, hogy Magyarországon változatlanul, vég nélkül uszíthat az ellenzéki sajtó, senki sem veszi el a Népszavától a klaviatúrát, a Klubrádiótól a mikrofont, az ATV-től a kamerát… Hogy bizonyos publikációk mindennek ellenére cenzúráról vizionálnak, az éppen hogy a haragos washingtoniakat cáfolja. Hogy a szaktestületben sok a kormányszimpatizáns? A választói akarat már ilyen. 

(Magyar Nemzet, 2011. május 4.)

 Zugló darazsa

A zuglói önkormányzat színes egyénisége Várnai László, a Lehet Más a Politika delegáltja. Ez persze csak visszafogott utalás a kerületatya habitusára; markánsabb portrékban inkább notórius kötözködőként, az LMP ökleként említik, akit a készülő Tóth Ilonka-filmtõl (minek támogatni egy „propagandafilmet”?) a tervezett Wass Albert térig minden zavar, ami nemzeti és magyar. Egy túlmozgásos aktivista, aki ismeretlen okból ellenzi a kommunizmus gyermekáldozatairól szóló kerületi emlékműsort (sztálini éhínség Ukrajnában, sok millió halott), aki az intézmény-összevonást véleményező szülőket hűvös eleganciával piranháknak nevezi, sőt, még a kerületbe tervezett defibrillátor-bővítéssel is baja van. („Nekem az a kérdésem, most is van egy jó pár készülék szerte a kerületben, ezeket eddig hányszor használták?”) Arcképvázlatának megkerülhetetlen mozzanata: választási ajánlószelvényeit annak idején játékdömperrel „szállította” az önkormányzathoz. 

(Magyar Nemzet, 2011. május 5.)
 

Pilhál György, mno

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Történelem (14) Flag gondolja (33) Heti lámpás (245) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tereb (140) Mozi világ (440) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (655) Jobbegyenes (1905) Titkok és talányok (12) Politika (1571) Mondom a magamét (4934) Gasztronómia (539) Életmód (1) Sport (729) Kultúra (6) Egészség (50) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (492) Belföld (5) Nagyvilág (1452)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>