Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
737692878d91747e0bffba6be2002260.jpg

Szókimondó - Kegyetlen valóság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Most jutottam hozzá, hogy megtekintsem a szellemileg kakastalanított bécsi kukorék nemcsak Orbánt és Fidesz–KDNP-koalíciót rágalmazó, hanem magyargyűlölő filmjét, amit barátom, Sugár András küldött el nekem interneten.

A kétségtelenül jól összevágott filmecs valóságot meghamísító képet ad rólunk. Bűzlik alkotóinak nem is kommunista, nem is neoliberális, hanem kifejezetten náci-jellegű indulataitól. Mert ugyanazt sugalmazza a nézőknek, amit a szörnyűséges 1944 előtti nemzetiszocialista propaganda, azzal az alig titkolt szándékkal, hogy a széles nagyvilág előtt a „célszemélyek” fizikai megsemmisítésének erkölcsi és jogos voltát indokolja.

Nekem biza a Jud Süss című rémület jutott eszembe magyarellenes változatban, Paul Lendvaiságtól penetránsan átitatva. Észre kéne már végre vennie a szerencsétlenkedő nemzeti „oldalnak”, hogy élethalál harc megsemmisítendő tárgyává teszik őket, akaratuk ellenére.

Ha a parlamentben az ellenzék hazudik, hamisít, rágalmaz, izgágog bármi pártjelvény árnyékában, az a többpárti polgári demokrácia abnormális gyártáshibás rendje. De az, ha valaki külföldi támogatással uszít nemzetköziszerte bármely közösség vagy eszme-mozgalom ellen, az már nem demokrácia, hanem hidegháború. Uszító propagandáját az évtizedekig szovjet tenyérből nassoló nyugat-európai értelmiség benyaldossa, mert hazugság-beszopásra programoztatott be.

Kiábrándító, sőt kegyetlen valóság számomra a nemzeti oldal töszmörgése. Tökéletes veszélyérzethiánya. És e társadalmi egészen belül is az értelmiségiek számottevő részének, íróknak, gondolkodásra ítélteknek szellemi poszogása. Ugyanakkor szenzációs a balliberálisok ellenünk szervezett hadjárata. Amin azért nem csudálkozok, mert már a hetvenes évek óta szerveződik ez a lényegében magyarellenes csoportmozgalom, a Kádár-rendszer fizetett „ellenzékeiből”. Kint, Nyugaton talált egymásra a maoista, szélsőséges baloldali és liberális magyarellenes társaság, s több évtizedük volt arra, hogy nyelvet tanuljanak, összeköttetéseket szerezzenek.

Aczél Györgyöt zseninek tartom. Mert ő már a hetvenes években fölismerte: ki kell építeni egy titkos frontot Nyugaton, amely, bármi történjék is itthon vagy külföldön, mindig támasza lesz a nemzetárulásnak. Vegyétek már észre, Aczél alvó ügynökök magyargyűlölő hadát telepítette ki Bécsbe, Berlinbe, Párizsba, New Yorkba, azt a látszatot keltve, hogy üldözi őket a Kádár-rezsim. A már kint élő emigránsokkal vérszövetséget kötöttek hazájuk ellen, persze a minőséggel, Máraival, Cs. Szabóval, Wass Alberttel, Nyirővel nem lehetett. Csak az emigrációs faramacák, és a bizonytalan szellemi nemiségű nyafogoncok álltak kötélnek.

Hallhattuk a filmen, jól megtanulták új, elárulandó hazájuk nyelvét, s ez alkalmassá teszi őket ellenünk-uszításra. Ezzel párhuzamban viszont a nemzetiek még nyelvtanulásra is tohonyák, hogy adott esetben idegenben is megnyilatkozhassanak a haza védelmében.

A nemzeti vonal még mindig nem ura a média- s egyéb propagandának. Két év alatt legalább öt nemzetközi könyvvásár volt külföldön Belgrádtól Helsinkiig, ahol a nemzeti írók még portások sem lehettek. Ma is elnyomják a nemzeti céloknak elkötelezetteket a nemzeti oldalon is sajtóban, rádióban, televízióban, színházban, filmkészítésben. És ezt úgy állítják be a tájékozódni rest nyugati médiában, hogy a balliberálisok torkán a kés.

A bugyuta, igénytelen nemzeti cincogárok pedig egymást üldözik, s megelégednek azzal, hogy saját szemétdombjukon kukázzanak. Álságos békességet hirdetve gyáván az őket széttocsikozókkal, megjátsszák a fontoskodó bölcs megértést, nem fogva föl még mindig, hogy ők következnek a szalámiszeletelő-gép előtt.

Szalay Károly - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Politika (1582) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Életmód (1) Jobbegyenes (2788) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozi világ (440) Történelem (18) Tv fotel (65) Kultúra (7) Vetítő (30) Gazdaság (705) Sport (729) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Tereb (146) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>