Ma 2024 május 01. Fülöp, Jakab napja van. Holnap Zsigmond napja lesz.
0d918485c08beadcf767fb56595f1f8c.jpg

Magyarországi választások – 2010 – cukrászda Alsólaposfalván?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ahogy közelednek a választások, elindult a számháború. Előbb a nyugdíjak, majd a FIDESZ tíz év alatt 1 millió munkahelyet ígér.

1 millió új munkahely annyit jelent, hogy a végén még külföldről is kellenének munkavállalók? Messze vagyunk még ettől.

A minap olvastam egy interjút Varga Mihállyal, aki az előző jobboldali kormány pénzügyminisztere volt és gondolom, hasonló szerepe lehet majd az új kormányban is. Szerinte a jelenlegi kb. 10%-os munkanélküliségre csak az lehet a válasz, ha az új kormány a ciklusban legalább évi 100 ezer munkahelyet tud teremteni. Ezt meg úgy lesz képes megtenni, ha támogatja kis és közepes vállalkozásokat.
 
 
Ezzel szemben mi volt az elmúlt 2 évtized gyakorlata?
 
A hazai vállalkozások, cégek saját országunkban hátrányba kerültek. Hatalmas mértékű adóterhek, a követhetetlen és átláthatatlan szabályozás, a külföldi tőke folyamatos támogatása miatt rengetegen mentek és mennek csődbe.
 
Az EU-csatlakozás eltanulói kívántunk lenni és sok terhet önként rakott a kormányzat a magyar vállalkozók vállára, közben arra bíztatva őket, nyissanak cukrászdát Bécsben.
 
Milyen lehetne a szebb jövő?
 
Szükséges csökkenteni a munkabéreket terhelő adókat, járulékokat és a vállalkozói szektor terheit.
Jelenleg óriási probléma a körbetartozások kérdése. Van egy fővállalkozó (mely gyakran az állam), aki elvégezteti a munkát az alvállalkozóval (aki gyakran szintén továbbadja a munkát) de nem fizet. Viszont azok, akik a sor végén állnak, és kiállítják a számlát (annak reményében, hogy megkapják munkájuk után a pénzt) az ÁFÁT rögtön ki kell, hogy fizessék. A Jobbik Parlamentbe jutva szeretné elérni, hogy az ÁFÁT csak akkor kelljen kifizetni, ha megtörtént a pénzügyi teljesítés.
 
Az adózási morál és a közbizalom érdekében szükséges lenne a gazdasági bűncselekmények szigorú büntetése. Az, aki szándékosan csődbe visz egy céget, ne alapíthasson másikat.
 
Szükség lenne piacvédelemre, a honi termékek, vállalkozások védelmére. Mert jelenleg javarészt csak felvevőpiacként működünk, vagy csak úgy akarnak bennünket működtetni.
 
 
Áprilisban választások lesznek. A tét nem az, hogy akarunk-e Bécsben cukrászdát nyitni, hanem az, hogy ha egy magyar állampolgár Alsólaposfalván teszi ugyanezt, ne tegyék tönkre a szigorú és értelmetlen szabályok és elvonások. Mert honi vállalkozónk akkor még arra is képes lenne, hogy féltucat embernek munkát adjon. S ennyi család ebben az esetben nem segélyért nyújtja a kezét, hanem becsületes munkából él meg.
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gazdaság (707) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2794) Mozi világ (440) Vetítő (30) Történelem (18) Egészség (50) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Sport (729) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>