Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
bd80e9d095dcbc893e790d0b943dee5c.jpg

Bombaként fog robbanni a hír

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Munka hadának a lépte dobog majd, és égre lobog a zendülő ének – immár atlanti vállvetésben és kézfogásban.

A választásra jogosult polgároknak legalább kilencven százaléka tudja, hogy bornírt színjátékról van szó. A szélsőséges pártok a választási törvény szerinti utolsó pillanatban „váratlanul” meg fognak egyezni.

A média napokon át harsogja majd a hírt.

Addig azonban játsszák a vitatkozót, az egyeztetőt, a „felelősen gondolkozó” közfigurát – és bamba ábrázatukkal elöntik a képernyőt. Mintha csak közülük lehetne választani. Ugyanekkor a második legnagyobb ellenzéki párt kiszorul a nyilvánosságból, mintha nem is lenne.

Ez a hamisítás is az egyik cél.

A fő cél azonban az államkassza – tehát nem a hatalom: az államkassza – visszaszerzése. Noha erre mind csekélyebb az esély. A külföldi irányítók ugyanis rossz lovakra tettek. Tehetségtelen politikusokat béreltek föl – igaz, erre a szerepre minőségi ember eleve nem vállalkozhatott.

A zavarkeltés, és legalább a kétharmad lefaragása azonban érdekük.

És zavarkeltésre a frusztrált szörnyszülöttek már ábrázatukkal is alkalmasak. Pusztán azzal, hogy a parlamentben ülhetnek, döbbenetet keltenek a józan emberekben. Ezeknek egészen máshol kellene ülniük – idézik fel a hazugságvész korszakát a polgárok.

Mégis tematizálni tudják a közéletet.

Külföldről diktálják nekik, mit dobjanak be. Ők bedobják. És a média csaknem teljes egésze rágja a gumicsontot. Nem a fontos kérdések – köztük a régi korrupciós ügyek, tengerparti villák – kerülnek a közvélemény elé, hanem a szélsőséges pártok maszlagjai.

Önmagában ez is társadalomrombolás.

Már a leendő bombahír is meg van fogalmazva valahol egy íróasztalfiókban – vagy egy, az internetre soha rá nem kapcsolt számítógép tárában. „Megszületett a felelősségteljes megegyezés!” „Egységben a haladó erők!”

„A demokratáknak is van közös miniszterelnök-jelöltjük!”

Tudniillik a „demokráciát” éppen ők, a külföldről fizetett, szellemileg is külföldről pumpált szélsőségesek szeretnék kisajátítani. Mintha a demokrácia fő ismérve a külföldi pénztámogatás és a külföldről zajló szervezés lenne.

„Összeállt a koalíció Győző ellen!”

És hamarosan felzúg majd az ebédjegyekkel megvásárolt csőcselék díszkórusa: „Győző, takarodj”. Munka hadának a lépte dobog majd, és égre lobog a zendülő ének – immár atlanti vállvetésben és kézfogásban.

A Győző elleni győzelem ugyanis mindennél fontosabb.

Még a bűnözőket is összetoboroztak a nagy cél – a rezsi-visszaállítás – érdekében. A bűnözői jelleget jól mutatja, hogy egy volt drogdílert is bevontak „politikusként” a külföldről pénzelt –részben üzleti, részben ingatlanspekulációs – játszmába.

Az emlékezetes NOKIÁ-s doboz ügye is jelzi: a bűnözésben otthon van a szélsőséges párt.

A másik esetben: „A vádpontok közt százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle bűncselekmény szerepel. Az ügyészség szerint bűnszervezetben dolgoztak” – olvasható a wikipedia lexikonjában.

De van sokkal több eset.

 „700 milliós kárt okozó csalás gyanúja miatt letartóztatták a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét.” És akkor a számlagyárakról, „a János-csoport féle fehérgalléros bűnszervezetről” még nem is beszéltünk. Ezek azonban feledésre ítéltettek.

Így egyfajta győzelmi jelentés lesz a nagy összepacsizás híre.

Bombaként robban majd a nagy közös jelölt neve. Kezet fognak ketten, hárman, majd négyen is. Az összekulcsolt markok lesznek a pártlap címoldalán. A képernyőkön pedig az infantilis mosolyok, a diadalittas bumfordi pofázmányok vibrálnak majd.

Mámorban úszik majd a kompánia.

Igaz, a szélsőségesek választási veresége utáni nyilatkozatokat is megfogalmazták már valahol egy tengerentúli város napfényes irodájában. De még vitatkoznak rajta, melyik mondatban hogyan kell finomítani a szóhasználatot.

Barázdált agyak feszülnek a hígvelejűek kedvéért.

A legjobbnak remélt változatot azonban csak a választási vereségük kihirdetésének perceiben küldik el elektromos postán a szélsőséges pártok közös – idegen „szakértőktől” hemzsegő – logisztikai központjába.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2793) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (706) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Sport (729) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Életmód (1) Tereb (146) Kultúra (7) Mondom a magamét (7561) Belföld (11) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>