Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
a2f6e36194a26fa0e567fa0e4c4f3f3f.jpg

Jávor Benedek tréfás javaslata

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Csak az abszurditásban képzelhető el, hogy a sokféle információ birtokában lévő politikus kijelentse: kormányának nincs erkölcsi alapzata.

Már harminckét éves volt Jávor Benedek, amikor az akkori miniszterelnök, Medgyessy Péter azt a történelmileg példátlan bejelentést tette: „AZ SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel."

Példátlan, mert a koalíciós pártot leplezte le.

Medgyessy Péter pártja, és az általa leleplezett SZDSZ együtt működtetett kormányt, ők vezették az akkor már európai uniós tagállamot. A kormányfő ennek ellenére megtette szenzációs bejelentését:

„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel."

Csak az abszurditásban képzelhető el, hogy maga a sokféle – rendőrségi, titkosszolgálati, személyes és más – információ birtokában lévő politikus kijelentse: kormányának nincs erkölcsi alapzata.

Az egyik pillér korrupcióban megrogyott.

A tarthatatlan helyzet nem maradt fenn - hanem még tarthatatlanabbá változott... A korrupciót leleplező kormányfőt buktatták meg, a korrupcióval megvádolt párt pedig vette a kalapját, és maradt.

Medgyessy azóta sem vonta vissza 2004-es bejelentését.

Sőt azt sem, hogy megbuktatása előtt percekkel puccsistáknak nevezte megbuktatóit. Igaz, utána utazó nagyköveti pozíciót, és ennek megfelelő javadalmazást fogadott el az általa puccsistáknak mondott grémiumtól.

Itt keveredett korpa közé az előzőleg bátor politikus.

Jávor Benedek az eltelt 13 évben semmilyen jelét nem adta annak, hogy meghallotta volna: „AZ SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel." A hír az Európai Parlament hűs üléstermébe sem jutott el.

A hazáért ilyen áldozatra is kész politikus: most ott ül.

De hazajött, és épületes bejelentést tett: „Egy korrupcióellenes főügyészséget és megyei ügyészségeket állítanának fel, amelyek ezen ügyek esetében kizárólagos nyomozati jogkörrel rendelkeznének."

Tehát egy újabb bürokratikus szörnyet emelne az adófizetők nyakára.

Flaszterparaszt Párt – így hívják a belső körökben azt a megélhetési politikusokból összeverődött csoportot, amely európai uniós egzisztenciát is képes volt adni pár aktivistájának.

Jávor mostani tréfás javaslata is flaszterparaszti.

Ha valamit nem tudsz megoldani, alakíts bizottságot – hangzott a pártállami közhely. Erre a pártállami értelmi szintre kapaszkodott fel mára a Flaszterparaszt párt is.

Baj van? Hizlaljuk tovább a bürokráciát!

Szellemileg nulla – ezt a flaszterparasztoktól megszoktuk -, de erkölcsileg is béka feneke alatti Jávor javaslata. Ő, aki tizenhárom éve nem hallotta meg, hogy „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel", most miért lefetyel?

Kik ellen akarja bevetni ügyészeit?

Ha pont azokat, akik elterjesztették a korrupció „kultúráját" hazánkban, hagyja ülni a megszerzett luxusingatlanban, közlekedni a luxusgépkocsival, hőzöngeni az éppen általuk okozott bajok miatt.

Jávor Benedek magasra kapaszkodott.

Abban a magasságban a hallás szelektív. Csak azt hallja meg, ami igazodik a szempontokhoz. Neki még Lendvai Ildikó sem tudná elég hangosan mondani, hogy megértse:

„Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel."

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Autómánia (61) Egészség (50) Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Tv fotel (65) Mozaik (83) Heti lámpás (310) Gasztronómia (539) Politika (1582) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Sport (729) Történelem (17) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>