Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
ceb61ab89efb9c40eeb81afedbecdeba.jpg

Szívet szaggass, ne csak plakátot – bevezetés a politikai áldozattanba

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egy politikai aktivista, az egyébként jogszerűen eljáró rendőrök álmártírjává válhat – s ezután büszkén a nyilvánosság elé állhat azzal a dumával, hogy itt bizony óriási jogsértés történt, diktatúra és rendőrállam van.

Orbán pribékjei pedig folyamatosan ütik az ártatlan, soha nem politizáló, csak éppen más véleményen lévő civileket. (Akik egyébként véletlenül Együtt párttagok…)

Novák Előd, mielőtt képviselő lett volna, számtalanszor elvitette ilyen módon magát a rendőrökkel. Be is került a köztudatba. Mentségére legyen mondva, hogy ő ezt a provokatív és álszent módszert az egyébként szemkilövető Gyurcsány-rendszer ellen alkalmazta, amire azért adunk fél pontot.

A „novákelődi recept” a következő. Először is nézz ki egy kormány által kezdeményezett, materiálisan is megragadható politikai terméket. Ez lehet szobor, kordon, rendezvény, vagy éppen egy óriásplakát. A mi esetünkben most az utóbbi. Ezután jelentsd be a rendőrségen, hogy te arra készülsz, hogy megrongálod. Azaz letéped, ami jogi értelemben rongálásnak számít, és mivel a kormány állította, még közvagyon is – bármilyen furcsa: szabálysértés. Persze a rendőrségnek kénytelen-kelletlen (bár jobb dolga is volna) muszáj kiküldenie néhány közeget, hisz szabálysértésről van tudomásuk, így kötelességük azt vagy megakadályozni, vagy beszüntetni és eljárást indítani.

Közben ne felejtkezz el a sajtót is értesíteni. Mert ez az egész balhé szart sem ér a nyilvánosság nélkül. (Amilyen a magyar média moralitása, egy ilyen balhéra tuti ezer kamerával jönnek majd ki.) És akkor most jön az első csattanó: kezd el tépni a kormányplakátot, majd mikor a rendőrség megpróbál ebben megakadályozni, ne hagyd abba, csak ordítsd, mint egy fába szorult HaHás, hogy nincs véleménynyilvánítási szabadság ebben az országban, illetve, hogy a rendőrök elnyomnak. Ezt fokozd addig, míg a zsaruk (mivel mást nem tehetnek) előállítanak. Ügyelj arra, hogy miközben a rendőrautóba tesznek, jó fotók készüljenek és forogjon minden kamera.

És végül, miután kiengednek, tarts egy sajtótájékoztatót, ahol mint civil mártír elmondhatod, hogy ebben az országban nincs demokrácia.

A múlt őszi tüntetéseknél jól látszott, parancsba lett adva a rendőrnek, hogy semmilyen politikai rendezvényen ne avatkozzék be erőszakkal. Még akkor sem, ha monokróm monitorral dobálják a fideszék székházát, ami minimum illegális szemétlerakásnak minősül, ráadásul veszélyes hulladéknak. (helló zöldbaloldal!) Ezt ez idáig be is tartották. Mint ahogy most is a plakátrongálók esetében, akiknek voltaképp egy céljuk volt – bevitetni magukat a rendőrökkel és mártírként ugatni a diktatúrát.

Az Együtt plakátszaggató aktivistái most azt sérelmezik, hogy a rendőrség figyeli és őrzi a plakátokat. Mert ott voltak, mikor a rongálás kezdődött. Naná, hisz bejelentették nekik előre. Ha nem lettek volna ott, akkor nem végzik el a kötelességüket. Vagy az álcivil aktivisták szerint, ha jövőbeni szabálysértésről, vagy bűncselekményről szerez tudomást a rendőrség, akkor ne menjen oda? Ha bejelentem, hogy kirabolok egy bankot, vagy megölöm az asszonyt, akkor ne szálljanak ki, mert akkor diktatúra van?

Vihar a biliben. Az Együtt Novák Előd provokatív politikai módszereit alkalmazza. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a homokozóban folyó ovis birkózásba beszállt a Kétfarkú Kutyapárt is, aki egyből elnyerte az #igaziellenzéki titulust a #puhaellenzékiekkel szemben, ami nem meglepő:

Elvégre viccpártok között Kétfarkú a király.

]]>www.tutiblog.com]]> - Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Belföld (10) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Jobbegyenes (2788) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Gazdaság (705) Egészség (50) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>