Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
1c154cad884b12eaba5fc1706ee4c001.jpg

Sorosbá hazai gerillái kiváló ifjúkommunisták lennének

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Még a kommenizmusban volt – nyilván a plebejus politikához igazított kommunikációs megfontolásokból – divat, hogy a feladatnak tökéletesen ellentmondó elnevezéseket adtak az intézményeiknek.

Például az elnyomó rendszer első számú propagandalapját Népszabadságnak nevezték, a Népjóléti Minisztériumnak pedig a egyenszocializmus egyenkóróságának megvalósításán túl, a katasztrofálisan rossz egészségügy biztosítása jutott. Ennek a csodálatos hagyománynak lehet méltó örököse az Átlátszó.hu is, melynek kis barátairól egy szintén Sorosgyuri-istállóba tartozó grúz (hehe) civil szervezet kutatta ki, hogy Európában ők a legkevésbé átláthatóan működő civil szervezetek.

Azaz halvány esély sincs megtudni, hogy ki finanszírozza az Eötvös Károly Intézetet és a Political Capitalt, melyekkel együtt a három nagy korrupció-ellenes és transzparencia-hirdető különítmény, az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International Magyarország, rendszeresen tart közös tüntetéseket, szervez programokat és állít össze listákat átláthatósági követelményekről politikusok részére.

A tbiliszi székhelyű civil szervezet kapcsán azt azért el kell ismerni, hogy – főleg a magyarországi kollégáikhoz hasonlítva – remek és valódi munkát végeztek. Nem csak közelebbről meg nem határozott szempontok és jól bevált telefonszámok alapján tájékozódtak a helyzetről és írtak jelentést, hanem korrekten megnézték: vajon egy-egy szervezetnél és az ő programjaiknál látható-e, hogy ki és mennyivel finanszírozta azt.

A Political Capital tényleg érdekes kis csapat, érdemes feleleveníteni, milyen göröngyös úton zárkóztak fel ők az átláthatósági küzdelem élharcosai közé.

A PC-ét Somogyi Zoltán alapította, aki mostanában az ATV-én tűnik fel, mint „pártatlan” elemző. Első komolyabb megbízásának egyik hozadéka lett a Gyuriferi kormányzás legnagyobb politikai és titkosszolgálati botránya, az úgynevezett UD Zrt.-ügy. Pontot azóta se sikerült tenni az ügy végére, Laborc ellen továbbra is folyik az eljárás, a többi része elsikkadt.

Nagy vonalakban annyi történt, hogy a PC-nek két tanácsadói szerződése volt abban az időben. Az egyik megbízó a Herényi-Dávid kettős által éppen a baloldalra navigált MDF, a másik pedig az NBH volt. Ismertebb nevén a Nemzetbiztonsági Szolgálat. Az MDF tisztújító kongresszusa előtt a Herényi-Dávid kettősnek komoly vetélytársa akadt a Csányiék által favorizált és támogatott Almássy Kornél személyében, jó esélye lett volna a győzelemre, és vele az MDF visszazárt volna a Fidesz mellé az ellenzéki térfélre.

2008-ban ugyanis zavaros időket éltünk éppen. Az SZDSZ fél lábbal éppen kitáncolt a koalícióból, az MSZP-nek így külső segítségre volt szüksége a legfontosabb törvények, sőt a költségvetés elfogadásához. Ugye, ha nincs költségvetés, akkor bukik a kormány. Ezt a pár nélkülözhetetlen gombnyomást szállította Gyuriferinek a rendszerváltó konzervatív párt balra tolt maradéka.

Cserébe a titkosszolgálaton keresztül segítettek megtartani Dávid Ibolyának az elnökséget. Az NBH-MDF-MSZP kommunikációs vonalat pedig a Political Capital biztosította.

Hogy most éppen az átláthatóságért küzdenek átláthatatlanul, az tulajdonképpen gyerekmese a kezdetekhez viszonyítva…

]]>www.tutiblog.com ]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Életmód (1) Mozaik (83) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Egészség (50) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2788) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7546) Politika (1582) Történelem (18) Gazdaság (705) Autómánia (61) Belföld (10) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>