Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
d834607dae9cabc92c1ce854bae87d2c.jpg

A rasszista Népszabadság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A magyar média ma már olyan mélységekbe süllyedt le, amelyhez képest a béka feneke is maga az Empire State Building. 

A Sanoma Media Budapesr Zrt. által üzemeltetett Startlap például olyan izgalmas és fontos hírekkel kápráztat el nap mint nap, mint: Kopót küldött a rendőrre az ismert csaló - Nem tétlenkedik az Izraelben élő magyar férfi, Ismét rátalált a szerelem a humoristára, Ezért rohant ki a stúdióból Kasza Tibi, Csókolgatták Jacko holttestét a gyerekei, Kiirtott egy családot az öngyilkos taxis.

De nem ritkák az olyan címek sem, miszerint cicit villantott az ismert sztár, brutális időjárás-változás jön, ja és persze folyamatosan figyelemmel kísérhetjük itt is Liptai Klaudia és más Győzike szintű celebek éppen aktuális családi és mentális állapotát.

Ám egyre inkább úgy látszik, ez a primitív bulvárosodás már elérte az egykor szebb napokat látott politikai napilapot, a Népszabadságot, illetve annak internetes változatát is.

Román királya van mostantól a magyar romáknak, adja tudtul a Nol.hu, és az írása vastagbetűs bevezetőjében pedig azt közli velünk, hogy „Immár a magyarországi romák is elismerik uralkodójuknak Dorin Cioabát, a „romák nemzetközi királyát” Kállai Csaba országos fővajda személyesen tisztelgett szombaton  az uralkodó előtt, az erdélyi Nagyszebenben (Sibiu).”

A cikk írója azt persze nem tartja szükségesnek az orrunkra kötni, hogy ennek a romániai, senki által meg nem választott, ki nem nevezett romák nemzetközi királyának a senki által meg nem választott és ki nem nevezett magyarországi „országos cigányvajda” általi elismerése miként jelenti azt, hogy Cioaba mostantól a magyar romák királya is lenne.

A szenzációhajhász cikkecske persze eléri célját, a buta gyűlölködő előítéletek felszítását, ami talán a legjobban éppen az egyik kommentelő – sonnigen – hozzászólásában érhető tetten.

„Hányok ezektől! Könyörgöm, ha ennyire mások a törvényeik, az "államformájuk", ha ennyire el akarnak szándékosan különülni, adjanak már nekik egy külön államot, országot, akárkik, akármilyen megegyezéssel...! Menjenek azt boldoguljanak egyedül, civilizáció, tanulás és munka nélkül, bohóckodjanak egyedül, esetleg nyugodtan nyírják ki egymást! Tűrhetetlen ez a primitív leragadás a középkorban! A "többiről", most nem is beszélnék... Eszméletlen!”

A kommentelők közül egyedül „hegyaljai” próbálta helyére tenni a tisztességtelen írást közreadó újságot:

„A magyar jogrend szerint vannak ugye az egyesületek. A cigányság, a roma társadalom legális képviseletére két lehetőség van ma Magyarországon. Politikai párt, és egyesület. Látta már valaki ennek a Kállai Csabának a nevét valamelyik egyesület éves beszámolójának az aláírójaként? Ha nem akkor nem létezik! Szégyellje magát a Nol.hu, ezért a híradásért.”

Szóval bizony ez a fajta cigányozás is rasszista uszítás ám, kedves népszabis kollégák, méghozzá annak kétszínű alattomos módja. Úgyhogy legközelebb majd ne tessék ám műfelháborodást szimulálni egy-egy stadionbéli molinózás láttán vagy huhogás hallatán!

A cikkhez mellékelt fotón egyébként kövér, tokás cigányemberek láthatók, Kállai kezében egy nagy üveg Unicum. csuklóján vastag arany karlánc, egyik ujján méretes pecsétgyűrű.

Hát igen, ilyenek ezek a romák mind, sugallja a fénykép is. Kövérek, piásak, tele arannyal és buta ősi szokásokkal. Szóval nem közénk valók.

]]>http://proszektura.blog.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Flag gondolja (36) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Tereb (146) Jobbegyenes (2786) Nézőpont (1) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Egészség (50) Gazdaság (704) Mondom a magamét (7536) Kultúra (7) Mozi világ (440) Autómánia (61) Politika (1582) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>