Ma 2024 május 23. Dezső napja van. Holnap Eszter, Eliza napja lesz.
momentum-fekete-gyor-andras.jpg

Lexikai tudás

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom névre hallgató Szívtipró Gimi vezetője visszatért a nyaralásból.

(visszahozták őt a szülei) és rögtön nekiállt megváltani a világot. Rónai Egó műsorában nem kevesebbet kanyarintott le nekünk a berlini és brüsszeli gyakornoki hónapjai során felhalmozott végtelen bölcsességéből, minthogy a magyar közoktatás mechanikusan működő szavazógépeket képez, ezért ők valamiféle vasárnapi iskola keretében megtanítják az embereket a kritikai gondolkodásra, hogy ne csak lexikai (sic!) tudásuk legyen. Mindenki jobban járt volna, ha Fekete-Győr legalább minimális „lexikai” tudással rendelkezik, mielőtt tanítóbácsinak kezdi magát képzelni.

Nem könnyű eset ez a gyerek szegény Rónai szempontjából se, rendkívül óvatosnak kell lenni, hiszen Fekete-Győrt egy rendes kérdésnek álcázott alákérdezéssel is nagyon össze lehet zavarni, és ilyenkor úgy elkezd hebegni-habogni, mintha a Liliom utcát keresné éppen a VIII. és a IX. kerület közötti senkiföldjén. Fegyőr előbb arról oktatott, hogy a robotok el fogják venni a munkánkat, és az emberek csak úgy maradhatnak versenyben, ha képesek a kritikai gondolkodásra, kreatívak és csapatban gondolkodnak, utána viszont már a tudatos állampolgárnevelés hiányáról hadovált. Amikor a műsorvezető jóhiszeműen rákérdezett erre az ellentmondásra, hogy a poszttini pártelnök a vasárnapi iskolájuk mindkét célját kibonthassa a nyilvánosság előtt, Andráskánk Szalacsi Sándort idéző zavarba jött, és egyetlen biztosnak érzett szellemi pontjába belekapaszkodva elkezdte a rendszert szidni.

A jövőképzők valamiért a cselekvés köreit juttatják eszünkbe. Azokat is már vagy fél tucatszor beharangozták, aztán néhány játszótéri mászóka lefestésén meg egy óvodai adománygyűjtésen kívül semmi sem lett belőle, legfőképpen nem Orbán Viktor megbuktatása. A jövőképzőket két héten belül másodszor harangozta most be a a Szívtipró Gimi osztályfelelőse, aztán most derült ki, hogy szeptemberben indul, de még a tanárokat is keresik hozzá, és hajrá, mindenki jelentkezzen, aki szívesen átadná (modernül, tündenyelven: megosztaná) a tudását, miként kell átlátni a mindennapi pénzügyeket, vagy éppen hogyan lássunk az oktatásügyet szándékosan tönkretevő kormány veséjébe.

Ami tényleg tanítható lenne, az a lekezelő hangnem, ahogy Fegyőr előadta, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs róla, miként működik például az EU egész intézményrendszere ott Brüsszelben. Mindezt azért kellett elmondania, hogy ráfűzhesse, ő micsoda alapos tapasztalatokat és tudást szerzett e téren a daliás gyakornoki hónapjai során.

Megjegyzés. Nem semmi az a szereptévesztés, amiben az ellenzék különböző rangú és rendű szereplői szenvednek. Az egyik úgy érzi, nekik feladatuk a kínai boltban vásárolt babahőmérőjükkel felülbírálni a paksi hivatalos mérést, a másik utakat kátyúz, Fegyőr Bandi meg politizálás helyett az embereket akarja tanítani, nevelni. Mert szerinte az emberek buták, nem ő, azért nem fogják fel, hogy ő a megoldás minden búra és bánatra. Ha én valamit szeretek magamban az a szerénység – ahogy Bástya elvtárs is mondta a Tanú című filmben. De tényleg, a mindenhez IS értő ellenzéki pupákoknál irritálóbb faszfejeket nem hordott még hátán a földtányér.

Az viszont valahol tényleg megalázó, hogy Andrisnak gazdiból is csak annyira buta jutott, akinek a fejéből nem képes ezeknél a marhaságoknál különb ötlet kipattanni. Rónai Egon a beszélgetés közepén unta el végleg tudálékoskodó, gecibuta társalgópartnerét, onnantól átváltott kedves alázásba, és rettentően unott hangon megkérdezte, hogyan lesz ebből a társadalmat felzáró mozgalom (értsd: hogyan fog ettől megbukni Orbán Viktor). Fekete-Győr pedig felfedte a csodafegyvert: nekik az a céljuk, hogy egyre több tanár, diák és szülő kezdjen el beszélni arról, hogy ez fontos, és álljanak ki az érdekeikért. Az sem derült ki, hogyan és mikorra fog eljutni a Momentum korszerű életiskolája a széles tömegekhez, hogy hatást fejtsen ki, Andris viszont megnyugtatásul közölte, hogy ők rengeteg erőforrást fektetnek ebbe. Lehet, hogy ennek a kedvéért akár már 11-kor felkelnek.

***

Akinek van kedve és gyomra, az nyugodtan tekintse meg a világ legbutább kisfiúját, miközben politikusost játszik. Itt a link: ]]>http://www.atv.hu/videok/video-20180903-fekete-gyor-andras]]>

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Autómánia (61) Gazdaság (710) Nézőpont (1) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7613) Vetítő (30) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Heti lámpás (314) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2805) Sport (729) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Politika (1582) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Szépségápolás (15) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>