Ma 2022 július 06. Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.
4076742-cdfa6d418640e6c42b4f1c5f359434f8-wm.jpg

Illyés már régen megmondta

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Konrád György Orbán Viktorhoz írt nyílt levelében újra felizzott a tehetetlen antiszemitázás végső ítélete.

Az általam irodalmilag nagyra becsült Konrád György nyílt levele jól jött Magyarország ellenségeinek. Nagyon ártalmas, mert antiszemitázik, diktátorozik, aminek semmi köze a miniszterelnökhöz, és sajnos tele van valótlansággal. Amikor elfogynak az érvek, jön az antiszemitázás.

Mindenkinek joga van véleményalkotásra, csakhogy ez a levél elfedi a lényeget, a kútmérgező emberek logikáján alapszik. Méltatlan a nagy magyar íróhoz. Abból indul ki, hogy Soros zsidó származású, ezért támadják a CEU-t. Azt nem tartalmazza, hogy ez az ember szeretné a civilizált Európában az „idejétmúlt” nemzetállamokban a rendet felrobbantani és nyitott társadalmakat kiépíteni. A külföldön is megbecsült író egy jóindulatú levélben jelezhette volna a miniszterelnöknek, hogy a kormány rosszul méri fel a helyzetet.

Demokráciában nem lehet az egyetemek autonómiáját megnyirbálni és megszüntetni. A CEU is tovább fog működni Magyarországon. Ámde a spekuláns dollármilliárdokkal felfegyverkezve, tele civil szervezetekkel és az amerikai külügyminisztérium jóakaratú beleegyezésével tökéletesen alkalmas arra, hogy megbuktasson olyan kormányokat, amelyek üzleti érdekeivel ellentétesek.

Lehet az ország első emberét kritizálni, elmarasztalni, de hogy antiszemita lenne, amire mindenütt a világon felkapják a fejüket, az nem felel meg a valóságnak. Közben a multimilliárdos, aki Hillary Clinton fő finanszírozója, nagyon beindítaná már a magyar Majdant. Mert az Orbán hungarocellszobrának fejét rugdosó primitív csőcselék mindig kapható hasonlóra. Európában fegyverek nélkül viselt háború zajlik. A befogadó, hitehagyott, öngyilkos lelkületű keresztények leveszik a keresztet a templomokról, hogy a migránsok szegény kis lelke meg ne sérüljön, de eljöhet az idő, amikor majd az agresszív betelepülők erőszakosan felteszik a félholdat a zsinagógákra is. De akkor már késő lesz!

Huszonnyolc éve élek egy toleráns, egymást megbecsülő világban, amely mára a transzatlanti propagandagépezetből táplált agresszív médiadiktatúrának köszönhetően teljesen elferdült. Mára a populistázó, fasisztázó, nacionalistázó ’68-as nemzedék tanítói és ezt a szellemiséget átvevő, szófogadó tanulóik elfoglalták az egyetemeket, és hangadók lettek a sajtóban is. De nem csak ott. Egyik vasárnap elmentem egy evangélikus templomba. A helyi lelkipásztor rosszallását fejezte ki „a kelet-európai nacionalizmus és populizmus miatt”. Felálltam és kimentem. Persze a deheroizálás itt is nagy divat. Az unokám közölte, hogy a gimnáziumi tanártól hallotta, hogy a protestáns reformáció szellemi atyja antiszemita volt.

Ezalatt tökélyre fejlesztik a fősodor ideológiáját. Ezt a televíziós vitaműsorok vezetői is táplálják, a nép meg kevés kivétellel nem szeret gondolkodni és átveszi. A német parlamentben egy zöldpárti képviselő odáig vetemedett, hogy azt mondta: Európa közepén „lágert épített a populista Orbán Viktor”, utalva a konténerekre, márpedig konténerváros például Berlinben is épült a bevándorlók elhelyezésére. Nem volt még elég a migránsbűnözés? A robbantások, a gépfegyveres gyilkosságok, a machetés támadások, a kamionos, teherautós gázolások? Párizsban már megint gyilkolt az iszlám terrorizmus! Amint Brüsszelben, Nizzában, Berlinben, Londonban, Stockholmban, Alexandriá­ban. Melyik város lesz a következő?

Az antiszemitázás Németországban nem divat. Nincs is, hiszen a gimnáziumokban három évig csak a náci bűnöket taglalják, és csak a másság tiszteletéről papolnak. Goethéről otthon a második középiskolai osztályban tanulnak, itt jó, ha a negyedikben megemlítik. Európai történelem? Ugyan kérem! Van olyan felnőtt, aki azt tanulta, hogy Attila mongol volt. A török hódoltság előtt négymillió magyar élt, 150 év után 1,5 millióan maradtunk, míg a tőlünk nyugatra élők iszlámmentesen gyarapodtak. A megmondóemberek politikai korrektséget hirdetnek, de kettős mércével mérnek, közben eltipornak és a szélsőjobbra tolnak ki mindenkit, akinek más a véleménye.

Hazájukban a muszlim gyerekeket arra tanítják, hogyan kell a keresztényeket megölni. Akkor miről beszélünk? Amikor a németek nem engedték egy török miniszternek, hogy kampányoljon Németországban, utána a török elnök fasiszta módszernek nevezte ezt, vagy amikor a lengyel miniszterelnöknő nem szavazta meg ellenzéki honfitársát, Donald Tuskot az Európai Tanács elnökének, ezek apropóján a kommentárok felsorolták a „nacionalista vezéreket”: Erdogan, Kaczynski, Putyin és végül az EU fenegyereke, Orbán Viktor. Nem tudják neki megbocsátani, hogy most ugyanazt teszik, amit ő már két éve bevezetett, hogy a potenciális-beszivárgó gyilkos merénylők miatt szigorúan ellenőrizni kell a schengeni határokat.

Ilyen légkörben itt nagyon jól jön a Konrád-féle „vélemény”, még ha nulla is az igazságtartalma.

Cserna Csaba

A szerző Németországban élő fejlesztőmérnök

]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Jobbegyenes (2349) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Vetítő (30) Tereb (141) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6164) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (513) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Szépségápolás (15) Gazdaság (665) Nagyvilág (1465) Autómánia (61) Életmód (1) Kultúra (6) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>