Ma 2024 december 22. Zénó napja van. Holnap Viktória napja lesz.
2eecd5729154a141c634245fbbe8e67e.jpg

Max konyhája - Argentin húsos táska

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

 Marhahús. Mintha egy kicsit mellőzve lenne ez a pompás alapanyag ma magyar országon. Néha feltűnik vadasként vagy gulyásban meg a pörköltben, aztán nagyjából ennyi. Pedig egy nagyszerű alapanyag, sütve, főzve. Gondoljunk csak a steak-ra.

Készülhet alacsony hőfokon sütve (erre ki fogok térni részletesebben a későbbiekben), aztán ott a hamburger pogácsa eredeti alkatrésze (most láttam valamelyik multinál, hogy az volt írva a hamburgeres tasakra hogy garantáltan 30 %-os marhahús tartalommal. brr 30 %, ha ezt egy amerikai látná...)

 
De térjünk rá az általam kreált marhahúsos ételre, az Argentin húsos táskára!
 
Hozzávalók: 24 db-hoz:

 
A húsos része:
500 gr darált sovány marhahús ( marha nyak, comb )
2 db szép savanykás alma meghámozva, reszelve
1 fej vöröshagyma reszelve
2 ek mustár
Só, bors, leheletnyi chili paprika, bazsalikom, szárított petrezselyem zöld
 
Összekeverem az alkotó elemeket,ízesítem, ne legyen nagyon fűszeres, és elteszem a hűtőbe érni ( legalább 2 óra, de az az igazi, ha egy egész éjjelt tölt a hűtőben )
 
 
Tipp&trükk: 
rúd mixer aprító táljában az almát a hagymával jó pépesre lehet darálni, és akkor nincs a hagyma erős illata.
 
Sajtos része:
1 tubus tejszínes krémsajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
15 dkg reszelt félkemény sajt ( gouda, trappista, edami )
2 ek tejföl
Só, bors, szárított bazsalikom, szárított metélő hagyma
Alaposan kikeverem és ezt is a hűtőbe teszem érni. A munka többi része az érlelés után.
 
Sütéshez kellék: 2 cs réteslap ( 8 lap/csomag )
 
A réteslapot kettesével szétszedem, pizza vágóval hosszában három felé vágom, teszek rá a húsból és a sajtból, és három szögre hajtva feltekerem, majd egy kicsit lenyomom.
 
 
Tipp&trükk:
Ha nem sikerül elosztani a tölteléket, vagy többet csinálunk, készítsünk pogácsát belőle, süssük meg serpenyőben, olyan mint egy hamburger husi. Ha a sajtos krémből marad, azt meg használjuk szendvics krémként.
 
Tojássárgájával megkenve, előmelegített sütőben 180-200 c-on pirosra sütöm.
Mozzarella salátával vagy salsával tálalom.
 
Jó étvágyat!

 Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (543) Belföld (11) Politika (1582) Kultúra (9) Sport (729) Mozi világ (440) Gazdaság (724) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (342) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2898) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Tereb (146) Nézőpont (1) Flag gondolja (38) Egészség (50) Mondom a magamét (8038) Gasztronómia (539) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>