- 0
Nemrég mesélték nekem ehhez a recepthez, hogy azért csinálják így a fánkot, mert amikor tálalják, a gyerekek azt találgatják, hogy melyik fánk, milyen alakot formáz. Biztosan jó móka lehet, főleg ha a sütés közben figyelünk arra, hogy különböző alakok szülessenek.
Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is.
Hozzávalók:
- 40 dkg natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.
A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Adhatunk hozzá lekvárt, dulche de leche-t, vagy csoki krémet.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag – gasztro magazin: Bigne fánk