Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
e2f9e1ba493d7a019710e787bb6be40e.jpg

Max konyhája - Zöldséges vaddisznóragu

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vadon nevelkedett malacfi combja, vele sült zöldségekkel és a hegy vörös levével. Egy tartalmas zöldséges ragu, amit készíthetünk borjúból, vadhúsból vagy akár marhából is.

Lassan, kíméletesen főzzük, és természetes módon fog besűrűsödni.

Hozzávalók:
 
1          fél kiló vaddisznó comb
2          egy nagy fej fehér hagyma
3          4-5 db húsos színes paprika
4          15-20 dkg nyers, füstölt szalonna
5          1-2 ek zsír
6          3-4 gerezd duci fokhagyma
7          2-3 dl jó féle vörösbor
8          10-15 dkg gomba (fehér csiperke)
9          liszt a hempergetéshez
10        só, bors, babérlevél, boróka bogyó 
 
A húst felkockázzuk, és felitatjuk róla a nedvességet. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, és nagy kockákra vágjuk.
A szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, és egy olyan serpenyőben, aminek van fedője, zsírjára sütjük. Egy szűrőkanállal kiszedjük, és felre tesszük egy tányérra.
A leszárított húst megforgatjuk a lisztben, alaposan lerázzuk a felesleget, és a forró zsiradékban pirosra sütjük. Fontos hogy a zsiradék megfelelően forró legyen, így sütjük le benne, mert így lesz a hús a végére puha és omlós.
 
 
 
Ha szép piros a husi, azt is kiszedjük a tányérra a szalonna mellé, és lepirítjuk a zöldségeket is. Ha kevés maradt a zsiradék, pótoljunk rá, de várjuk meg, hogy kellőképpen melegedjen fel, és úgy süssünk benne.
Pirítsuk meg a zöldségeket alaposan, majd tegyük vissza a húst és a szalonnát is, és a közben kifolyt pecsenyelét is. Keverjük át alaposan, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a babérlevelet és a borókabogyót.
Öntsük fel a borral és egy jó löttyintésnyi vízzel. Forraljuk fel, fedjük le, és nagyon kis lángon főzzük 1 óra 40 percet.
Kb. egy óra eltelte után tegyük bele a nagyobb darabokra vágott gombát, keverjük bele, és lefedve főzzük tovább.
Ha a főzési idő vége felé járunk, nézzünk bele az edénybe, keverjük át, és kóstoljunk bele. Korrigáljunk az ízén, ha szükséges, és résnyire nyitott fedővel, pötyögtessük még a hátralevő időben.
 
Jót tesz neki, ha előző nap elkészítjük, és másnap, tálalás előtt újra forraljuk.
 
Köretként adjunk hozzá szalvéta gombócot vagy zsemle/burgonya gombócot.
 
Jó étvágyat hozzá!.
 
 
 
 
 
Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2794) Belföld (11) Kultúra (7) Mondom a magamét (7571) Tereb (146) Mozaik (83) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Egészség (50) Gazdaság (707) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Sport (729) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>