Ma 2025 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
fea96361d8297a932599f15da73ed4a6.jpg

Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából VI. Ánizsos almaleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.

Hozzávalók: 

4 nagy alma, 3/4 l rizstej, 1/4 l víz, cukor, friss citromlé, 1 kk fahéj, 1/2 kk mézes fűszerkeverék, 1 kk ánizsmag, 1 csipet só, 1 ek keményítő
 
Elkészítés:
 
A rizstejet és a vizet feltesszük főni, közben az almákat meghámozzuk és felkockázzuk, majd a fazékba dobjuk.
Beletesszük a fahéjat, mézesfűszert, mozsárban finomra tört ánizst, sót. Cukorból és citromból nem tudok mennyiségeket adni, ez az alma édességétől, savasságától függ -néhány perc főzés után már sejthető lesz, mennyi kell ezekből.
 

 
A legtöbb almafajta nem igényel többet 10 percnyi főzésnél. A legvégén belekavarjuk a vízben feloldott keményítőt, hagyjuk felzubbanni, majd elzárjuk alatta a lángot.
 
Anyamanya
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Jobbegyenes (2971) Mondom a magamét (8309) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Politika (1582) Mozaik (83) Heti lámpás (381) Sport (729) Irodalmi kávéház (543) Gazdaság (736) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Szépségápolás (15) Történelem (19) Egészség (50) Autómánia (61) Belföld (11) Mozi világ (440) Flag gondolja (38)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>