Ma 2022 szeptember 29. Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
6ec187be526ae68c5ceb781faa68351f.jpg

Lovas István: Papírforma: Schulz ismét elnök

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Martin Schulzot az Európai Parlament teljes, strasbourgi ülésén újraválasztották a testület elnökévé. Az 58 éves német szocialista Schulz néhány hete még az Európai Bizottság elnöke akart lenni.

Karrierje attól kezdve emelkedett, amikor Berlusconi lekápózta

Két és fél éven át vezeti majd az unió egyre nagyobb hatalmat magához vonó intézményét.
* * *
Az Európai Parlament (EP) 751 képviselőjéből 612 fejezte ki véleményét a szavazáson és közülük 409 adott le támogató voksot Martin Schulzra, aki már a szavazás idején érezhette a feszültséget az EU-ellenes képviselők részéről.


Schulz egy zárt ajtók mögött hozott döntés eredményeként folytathatja elnöki tisztségét azután, hogy hetekkel korábban dacosan jelentette ki: véget akar venni annak a brüsszeli „kultúrának”, hogy a nyilvánosság kizárásával hoznak döntéseket. A német szocialista Martin Schulz az Európai Bizottságot szerette volna vezetni, de reménye meghiúsult azután, hogy a néppárti Jean-Claude Junckert választották - szintén zárt ajtók mögött tartott egyeztetéssel és Merkel német kancellár erőteljes támogatásával - az uniót kormányzó bizottság élére. Annak fejében, hogy Schulz lesz az Európai Parlament elnöke.
Schulzot 1994-ben választották meg először európai parlamenti képviselőnek. Kilenc évvel később üstökösként felfelé ívelő karrierjét annak köszönheti, hogy Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök soros uniós elnökként egy német koncentrációs táborbeli „kápóhoz” hasonlította. Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és szintén EP-képviselő a napokban Schulzot erre emlékeztetve uniós „börtönőrnek” nevezte, Junckerrel egyetemben.
Noha a megválasztásával a papírforma jött be, de a szociáldemokratáknak a középjobboldali néppártiakkal és liberálisokkal kialakított alkujuk eredményeként 479 szavazatra számítottak, azaz Schulz a vártnál hetvennel kevesebbet kapott.
Több Európa-ellenes képviselő tegnap délelőtt hátat fordított az elnöki pulpitusnak, mihelyt felcsendültek az Európai Unió himnuszának dallamai.
Az EU-ellenesek és az euroszkeptikus képviselők oly sokan vannak az új EP-ben, hogy a 221 néppárti és 191 szocialista képviselőnek csak éppen hogy van meg a többsége és így szükség esetén az EP negyedik legerősebb pártjára, a liberálisok 67 képviselőjére is kell támaszkodniuk, de számíthatnak a zöldek jóindulatára is.
„Ez egy más Európai Parlament”, jelentette ki a francia Joseph Daul, aki öt éven át vezette a néppárti frakciót utalva arra, hogy a 751 képviselő 56 százaléka újonnan jött és a parlament majdnem egy negyede EU-ellenes vagy szkeptikus az unióval szemben.
Schulz a megválasztását követő beszédében megköszönte a képviselők bizalmát, majd kijelentette, a képviselőknek fel kell lépniük annak érdekében, hogy „az EU-val kereskedelmi kapcsolatban álló országokban a jogállamiság, és nem pusztán az erősebb szava érvényesüljön”. Egy magát megnevezni nem kívánó EP-képviselő lapunknak azt mondta, „Schulz Kínára és Oroszországra gondolt elsősorban, de semmiképpen sem Szaúd-Arábiára és Izraelre”.
Az érettségivel sem rendelkező Schulz 19 évesen lett a német szociáldemokrata párt tagja. 31 évesen lett polgármester 11 éven át, egészen addig, ameddig 1994-ben EP-képviselővé választották.

Lovas István

(Magyar Nemzet, 2014-07-02)

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Politika (1581) Jobbegyenes (2428) Gazdaság (667) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozi világ (440) Nagyvilág (1464) Belföld (8) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6339) Egészség (50) Autómánia (61) Tereb (142) Sport (729) Kultúra (6) Történelem (15) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>