Ma 2023 január 30. Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.
fb81e6bcb35909a3c8a8394c5d11a445.jpg

Antidogma - Obama, a Nagy Testvér

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Pusztán azért, mert a bőre színe sötétebb, mint az elődeié, az egész világ azt gondolta Barack Husszein Obamáról, hogy a szándékai hófehérek.

A korunkat jellemző fals szillogizmus folytán megállapítást nyert, hogy a négerek en bloc áldozatok, az áldozatok pedig szentek, tehát az USA új elnöke is egy szent. Egyébként éppen ezért adták neki megválasztása után rögvest a Nobel-békedíjat, valós érdemek híján az általa megtestesített örökletes áldozati státusz elismeréseként.

Így aztán Obama a szuperhős pózában tetszelegve terpeszkedett rá Amerikára. George W. Bush, a bornírt „born again” keresztény után, aki elküldte a Jó légióit a Rossz erői ellen, a kozmopolita messiás beteljesítette a parúziát, többek között azt ígérve, hogy „kormánya a történelem legátlátszóbb kormányzását fogja megvalósítani”. Az állampolgárok naivan azt hitték, hogy a kormányzati munkára gondol, valójában azonban a saját életük vált totálisan átlátszóvá.

Némi fogalmunk van róla, hogy az amerikaiakat módszeresen félreinformálja a média, alaposan átmosva, fertőtlenítve és kifehérítve mindazt, ami megzavarhatná abszolút hatalmuk imázsát. Az örök Amerika csakis tiszta és győzedelmes lehet. Időnként azért a felszínre bukkan egy-egy botrány, akárcsak metánbuborékok a holtágakban: leleplezések a CIA offshore-börtöneiről, amelyekben külföldiekkel, alvállalkozásban végeztetik el a piszkos munkát vagy éhségsztrájkok Guantanamón, ahol már évek óta vád, per és ítélet nélkül tartanak fogva „terroristagyanús” elemeket és más effélék.

A legutóbbi botrány azonban mindenkit érint, bennünket is. Amint azt egy volt titkos szolga a Washington Postnak kikotyogta, manapság a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) hozzáfér az interneten keringő összes információhoz (e-mailekhez, chatekhez, fénykép- és videó-tartalmakhoz, adatbázisokhoz, belépési jelszavakhoz). A Skype-on kívül, amelyen a kommunikációk közvetlenül is kikémlelhetők, az AOL, a Youtube, az Apple és Paltalk is adatgyűjtés célpontja, és rövidesen a Dropbox is csatlakozni fog a listához. A kedélyek lecsillapítása végett a Google azt állította, hogy „nagy figyelmet szentel felhasználói adatainak a biztonságára”, és „a szövetségi államnak csak a törvénynek megfelelően szolgáltat ki adatokat”. Ezzel aztán jól megmondta.

Az ominózus jogszabály ugyanis a hírhedt Hazafi Törvény (Patriot Act), amelyet még Bush szavaztatott meg, Obama pedig tavaly decemberben zokszó nélkül megerősített, és amely lehetővé teszi az NSA számára, hogy egy kormányzati portálon keresztül az előbbi szerverekre csatlakozhasson információgyűjtés végett olyan felhasználókról, „akikről ésszerűen feltételezhető, hogy külföldön vannak”, és mindezt az igazságszolgáltatás felhatalmazása nélkül. Az NSA nagy fülei a Washington közeli Fort Meade katonai támaszpontról hallgatnak bennünket, és mivel a törvény csak a külföldiek kikémlelését engedélyezi, a kezelő személyzet olyan kulcsszavakkal operál, amelyek legalább 51 százalékban valószínűvé teszik, hogy a célpont külföldi.

Valójában Obama szüntelenül hazudott. Semmit sem tagadott meg elődje ténykedéséből, egyszerűen csak módszert váltott: ami korábban nyíltan zajlott, azt most titokban folytatják. Guantanamón sem változott semmi, ahol különböző korú embereket tartanak fogva a jog és a nemzetközi egyezmények semmibevételével. Ha az amerikai elnök ki is vonta a csapatait Irakból és – az anyagi terhek tarthatatlansága és a háború megnyerhetetlensége miatt – ugyanerre készül Afganisztánban is, ezt csak azért teszi, hogy annál jobban belevesse magát a drónok háborújába. A robotrepülőket a nevadai sivatagból távvezérlik, és olyanokat gyilkolnak velük, akikről legalább 51 százalékban feltételezhető, hogy terroristák.

Ezek az eszközök lehetővé teszik a gyilkolást videón keresztül, munkaidőben. Így az antiterrorista stáb hetente összejön a „fehér házi keddeken” az elnök körül, majd a tea és a sütemények felszolgálása közben személyesen Obama dönt a likvidálandó személyekről. A The New York Times szerint „zöld utat ad a Jemenben, Szomáliában és Pakisztánban javasolt összes légi csapáshoz”, és mivel közismerten tiszta szív, ahogyan azt a preventív Nobel-békedíj is bizonyítja, „nyomatékosan tudakozódik az esetleges járulékos veszteségekről”. Van is miről.

A Világkereskedelmi Központ elleni – valószínűleg „hamis zászlós” (false flag) – terrortámadás 3000 halottjának megtorlásaként robotrepülőkkel végrehajtott légi csapások ugyanis mindeddig hivatalosan mintegy 5000 áldozatot követeltek, köztük jelentős számú ártatlan civil életét. Pakisztánban például (a Bush-éra alatt 52 légi csapás, Obama idején 310!) több mint 30 százalékos a járulékos veszteségek aránya, vagyis ugyanennyi indok Amerika és vele együtt a Nyugat gyűlöletére.

Kétségtelen, hogy a 2001. szeptember 11-én történtek növelték az USA önkényuralmi fenyegetettségét. A terrorizmus elleni harc ürügyén már a következő hónapban sebtében életbe léptetett Hazafi Törvény lehetővé teszi az amerikai állampolgárok általános megfigyelését, tekintet nélkül magánéletük sérelmére. A törvény hatályát Obama 2015-ig meghosszabbította, egy sor olyan törvény kíséretében, amelyek az egységes végrehajtó hatalom elvének szellemében jelentős túlhatalmat biztosítanak a szövetségi adminisztráció számára a tagállamokkal szemben.

Ráadásul Obama 2011. december 31-én aláírta a „legszebb” szovjet időket idéző nemzetvédelmi törvényt (NDAA HR 1540), amely lehetővé teszi bármely amerikai állampolgár letartóztatását és jogi eljárás mellőzésével (without trial), korlátlan ideig történő fogva tartását, ami gyakorlatilag az amerikai alkotmány (Bill of Rights) megsemmisítését jelenti.

Mindezen intézkedések Mandell House ezredes Philipp Dru, administrator című, 1912-ben megjelent regényét idézik, amelyben Wilson elnök befolyásos tanácsadója egy jövőbeli államcsínyről vizionál, az alkotmány eltörlésével, a címszereplő diktátori hatalmával és piacszocializmus bevezetésével. Egy évszázaddal később a futurista fikció kezd valósággá válni az USA-ban.

MD 2013. VI. 26.

]]>www.antidogma.hu]]> - Gazdag István

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (516) Sport (729) Belföld (8) Tereb (142) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6583) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2534) Nagyvilág (1305) Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozaik (83) Gazdaság (675) Politika (1581) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>