Ma 2022 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
bd1a6c898eb73613e5b9b2a3a19a8fa7.jpg

Lovas István - Kötelező embert kínozni amerikai segélyért?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az amerikai kongresszusi kutatószolgálat jegyzéke szerint az amerikai kormány által idén segélyezendő országok közül a tíz, legtöbb támogatásban részesítendő országban rendszeres emberkínzás folyik – {...}

A LEGNAGYOBB TÍZ, AMERIKA ÁLTAL IDÉN SEGÉLYEZENDŐ ORSZÁG MINDEGYIKE EMBERKÍNZÓ

Az USA ezzel saját törvényeit is megszegi

{...} az olyan globális emberjogi szervezetek szerint is, mint a londoni Amnesty International vagy az amerikai Helsinki Rights Watch.
Az amerikai törvények értelmében vagy nulla, vagy igen kis segély adható olyan országnak, amely „a nemzetközileg elismert emberi jogokat – beleértve a kínzást – durván megsérti”.
Az alábbi országok kapnák a legnagyobb összegű segélyt (zárójelben a segély összege milliárd USA dollárban): Izrael (3,1), Afganisztán (2), Egyitpom (1,6), Pakisztán (1,2), Nigéria (0,7), Jordánia (0,67), Irak (0,57), Kenya (0,56), Tanzánia (0,55) és Uganda (0,45).
Az emberjogi szervezetek szerint a felsorolt országok mindegyikében tavaly gyakorolták a kínzást és ezen országok felében ez tömegesen fordult elő.

A felsorolt országokban ezen kívül más emberi jogokat is igen súlyosan sértettek meg.
Az ENSZ-nek a megszállt palesztin területekre vonatkozó, a napokban kiszivárgott emberjogi jelentése szerint Izrael háborús bűnöket, etnikai tisztogatást és egyéb bűnöket hajtott végre a megszállt területeken, miközben apartheid-rendszert működtet. A megszállók 2000 óta 1400 palesztin gyermeket öltek meg és 8 ezret tartóztattak le.
Az alábbiakban kizárólag az Egyesült Államok külügyminisztériumának országjelentéséből idézünk a további, legtöbb segélyben részesítendő országokban gyakorolt emberkínzásról.
A jelentés szerint Afganisztánban „annak ellenére, hogy az alkotmány tilt ilyen gyakorlatot, széles körben ismerté vált információk szerint kormányzati tisztségviselők, biztonsági erők, büntetésvégrehajtási hatóságok és a rendőrség is elkövetett kínzást”.
Egyiptomban, olvasható az amerikai jelentésben, „A felfüggesztett 2012-es alkotmány leszögezi, hogy fizikai vagy morális sérelem nem okozható olyan személlyel szemben, akinek mozgását korlátozzák, őrizetbe vettek, illetve letartóztattak. A július 8-i alkotmány nem tartalmaz ilyen cikkelyt… Megfigyelők az év teljes egészében jelentést tettek kínzásokról.”

Az Afganisztánnal szomszédos Pakisztánra vonatkozó országjelentés szerint „Az alkotmány tiltja a kínzást és más embertelen vagy lealacsonyító bánásmódot, de jelentések arról számoltak be, hogy a biztonsági erők – beleértve a hírszerzést – megkínoztak és rossz bánásmódban részesítettek őrizetbe vett egyéneket”. A jelentés a megkínzottak számát 7200-ra teszi.
Az olajban gazdag afrikai Nigériáról – Afrika legnépesebb államáról – szóló amerikai jelentés idevágó fejezete leszögezi, hogy „Noha az alkotmány és a törvény tiltja a kínzást és annak büntetését helyezi kilátásba, a kínzás nem bűncselekmény és a biztonsági szervek tagjai rendszeresen kínoznak, vernek és más módon bántanak tüntetőket, gyanúsítottakat, gárdistákat, letartóztatottakat és elítélt rabokat. A rendőrség polgárokat bántott, hogy pénzt préseljen ki belőlük.”
Lapunk megkereste az Egyesült Államok brüsszeli és budapesti nagykövetségén a sajtóosztályt - amelynek saját maga által meghirdetett feladata, hogy „biztosítsa az amerikai politikai, gazdasági és társadalmi kérdések jobb megértését” – azzal, vajon mi lehet a magyarázata annak, hogy az idén a tíz legnagyobb összeggel megsegítendő országban rendszeresen kínoznak embereket és azt, hogy vajon az emberek kínzása ezek szerint követelmény-e a nagyobb összegű segély megítéléséhez.
Az USA említett követségeitől lapzártánkig nem kaptunk választ.

Lovas István
(Magyar Nemzet, 2014-03-06)

forrás: Lovas István facebook oldala

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Életmód (1) Gazdaság (667) Sport (729) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6342) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Szépségápolás (15) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2430) Nagyvilág (1464) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (514)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>