Ma 2024 május 24. Eszter, Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
Az oroszok elleni háborúra tartogatja a Taurusokat Scholz? + videó

Az oroszok elleni háborúra tartogatja a Taurusokat Scholz? + videó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

 

Zelenszkijt dühöng a német kancellár „logikátlan” lépése miatt.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint más oka lehet Olaf Scholz német kancellárnak, hogy visszatartsa a nagy hatótávolságú rakétákat, mint amit a német közvéleménynek hangoztatott. Scholz többször kategorikusan kizárta, hogy Taurus cirkálórakétákat adjon át a háborúban álló országnak.

Az orosz–ukrán háború eszkalációjának veszélye miatt tartja vissza Ukrajnától a ]]>Taurus]]> cirkálórakétákat, amelyeket még a saját kormányából is többen odaadnának – legalábbis így szól Olaf Scholz német kancellár hivatalos indoklása a német közvéleménynek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban megszellőztette, hogy egészen más oka lehet a német vezető döntésének.

Zelenszkij szerint Scholz egy esetleges ]]>Oroszország elleni háborúra]]> tartogatja a Taurusokat

– írja a Politico brüsszeli hírportál.

Az ukrán elnök szerint Scholz üzeneteiben azt írta neki, hogy nem hagyhatja az országát ilyen erős fegyver nélkül – árulta el Zelenszkij egy interjúban. Attól most tekintsünk el, hogy mennyire etikus a nyilvánvalóan bizalmasnak szánt üzenetek tartalmának megosztása a közvéleménnyel, de ha Scholz tényleg ezt írta az ukrán államfőnek, akkor

vagy neki, vagy a német népnek nem mondott igazat.

Taurus helyett békekancellár?

A háború eszkalációjának elkerülésével való érvelés akár választási fogás is lehetett, Németországban ugyanis jövőre választások lesznek, Scholz szociáldemokrata pártja (SPD) pedig pedig egyelőre igen rosszul áll. Néhány hete ]]>a párt egyik képviselője]]> a Tagesspiegel német napilapnak meg is fogalmazta, hogy 

az SPD békepártiként szeretné feltüntetni magát, Olaf Scholzot  pedig a „]]>béke kancellárjaként]]>”.

A „Friedenskanzler” (békekancellár) becenevet a Nobel-békedíjas Willy Brandt kapta a német politikában, aki 1969 és 1974 között a második világháború utáni éra első szociáldemokrata kancellárja volt Németországban, és komoly megbecsültségnek és népszerűségnek örvendett. Nem csoda, hogy az ingatag koalícióját összetartani próbáló Scholz szívesen kötné a nevét Brandtéhoz.

Volodimir Zelenszkijt azonban nem igazán érdeklik a német belpolitikai játszmák, és dühöng a német kancellár „logikátlan” lépése miatt.

 

Egyszerűen nem értem a logikát, amikor például az egyik partnerünknek olyan fegyverei vannak, amelyekre Ukrajnának ma szüksége van a túléléshez. És nem értem, hogy miért nem adnak nekünk ilyet

– kesergett az ukrán elnök.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gazdaság (710) Tereb (146) Sport (729) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2805) Gasztronómia (539) Történelem (18) Heti lámpás (314) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Tv fotel (65) Kultúra (9) Politika (1582) Mondom a magamét (7616) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>