Ma 2021 október 28. Simon, Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.
1101c8d29d115553f36e52a679f9b548.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 4.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

AZ EMBERISÉG EGÉSZÉT ÉRINTŐ ENSZ-SZAVAZÁSRÓL HALLGAT ISMÉT A MAGYAR MÉDIA - Az elhallgatásban puszta véletlen, hogy a határozat ellen csupán két ország szavazott. Na, melyik kettő?

November 16-i idővonalon kezdtem el egy sorozatot Elhallgatott hírek néven. Azt ígértem, hogy olyan híreket osztok meg oldalamon, amelyek a magyar médiában nem kaptak és várhatóan nem fognak helyet kapni.)

Még egy bevezető mondat: a november 23-i idővonalon („Elhallgatott hírek 3) osztottam meg egy olyan hírt – a megosztással 2 napot várva, kellő időt hagyva a hazai hallgatás megtöréséhez -, amely ugyancsak egy ENSZ-ben benyújtott szavazás eredményéről szólt.

Orosz javaslatra arról kellett az ENSZ tagállamainak szavazni, hogy ítéljék el a szélsőséges, rasszista mozgalmakat és csoportokat, beleértve az újnácikat.
Aki a meglepő eredményekre kíváncsi, „utazzon” vissza erre a hírre, amelyet majdnem fél ezren osztottak meg. (Azóta a honfitársai nyakát elvágó terrorszervezetekkel ágyba bújó – lásd egy idővonallal korábbi írásomat – amerikai John McCain szenátor Orbán Viktort nácizta le, míg országa az ENSZ-ben a határozat ellen szavazott.)

Most 4 napot vártam arra, hogy legalább a közpénzen működtetett, az USÁ-ban is saját tudósítóval, közpénzen működtetett MTI hírt adjon az ENSZ közgyűlésén két határozatról történt szavazásról. De a magyar médiában ismét totális volt a csönd.
December 2-án arra kellett az ENSZ közgyűlésén szavazni, hogy a világűrt tartsák fegyvermentesen. Az űrprogramokat működtető Kína, India és az Európai Űrhivatal tagországai a javaslat mellett szavaztak.

A határozatot elfogadták. 174 ország szavazott mellette, egy ország – Ukrajna – tartózkodott.

Két ország szavazott ellene. A két ország az Egyesült Államok és Izrael.

Aznap még egy határozat sorsáról döntöttek. Ennek témája az atomfegyverek közel-keleti terjedésének veszélyét kívánta hangsúlyozni.
A határozat felhívta Izraelt, hogy késedelem nélkül írja alá az atomstop egyezményt (Nuclear Non-Proliferation Treaty).

A határozat ellen Izrael, az USA, Kanada és Mikronézia szavazott.

Akiket érdekel az ENSZ határozat menete a benyújtástól a szavazásig itt találhatja: ]]>http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=A/69/438]]>

Lovas István - facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (662) Heti lámpás (255) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Történelem (14) Tereb (138) Sport (729) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Vetítő (30) Mondom a magamét (5664) Életmód (1) Politika (1578) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2136) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1463) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (506)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>