Ma 2023 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
b2f66f3585bdcb53e26d02e6fc3f9463.jpg

Lovas István: A szenátor takarója

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Súlyos kritikával érintette /!/ Magyarországot John Mccain /helyesen McCain/ szenátor – vélekedett Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában”,{...}

{...} olvasható az idézett rádió honlapján, miután tegnap az adó reggeli műsorában az SZDSZ-kedvenc Simonyit reagáltatták a republikánus szenátornak nemhogy Magyarország „legfőbb szövetségesétől”, de annak legnagyobb ellenségétől is elfogadhatatlan hazugságára, mely kedden az amerikai szenátusi vitában hangzott el.

HONFITÁRSÁT LEFEJEZŐ TERRORISTÁKKAL BÚJT ÁGYBA JOHN MCCAIN SZENÁTOR

Ott Colleen Bell magyarországi nagykövetté történő kinevezését ellenezve McCain azt mondta Bell jövőbeni „állomáshelyéről”, hogy „egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimír Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek.”

És most azonnal szögezzük le: a tények világában Orbán Viktort újfasiszta diktátornak nevezni lényegesen nehezebb, mint Obamát és a hidegháború utáni összes amerikai elnököt tömeggyilkosnak. Ha pedig egy amerikai elnök Charles De Gaulle néhai francia elnököt nevezte volna újfasisztának, amiért mintegy fél millió algériait öltek meg az észak-afrikai gyarmat megtartásáért küzdő katonái, a volt tábornok-elnök nem csak a NATO katonai parancsnokságából vonta volna ki országát, de az egész szervezetet úgy hagyta volna ott, mint algériai veresége után a francia eb a szaharai országot. Arról nem beszélve, hogy Franciaországban, vagy bárhol máshol a világon, egy ekkora sértést nemhogy üdvrivalgás nem kísérné, mint történt ez nálunk balliberális oldalon, hanem az az egyöntetű felháborodás olyan cunamiját váltja ki, amely az USA nagykövetségi épületét is veszélyeztette volna.

Mielőtt azonban egy pillantásnál kicsit nagyobb figyelmet szentelnénk annak, hogy ki is John McCain, és ő kivel bújik egy ágyba, tegyünk néhány megjegyzést a republikánus szenátor háromszor is megismételt állítására, amely fölött médiánk elsiklani látszik. Holott olyasmit mondott, ami a jobboldali sajtó régi „rögeszméjét” erősíti meg, igen csak nem várt oldalról. Mégpedig azt, hogy szemben a hazai balliberális véleményformálók zsolozsmájával, mely szerint „mit számít az Egyesült Államoknak egy olyan kis vacak ország, mint Magyarország?”, McCain hangsúlyozottan kiemelte: Magyarország „nagyon fontos ország”, majd ezt kétszer megismételve azt is mondta, hogy „létfontosságúak” vagyunk az Egyesült Államok „nemzetbiztonsági érdekére” nézve. A McCain-i újfasisztázás hevében a szenátori szájon kicsúszott, a balliberális oldalnak igen kínos megállapítást a tegnapi Népszava így finomította McCaint „idézve”: „Bellt azonban éppen Magyarországra küldik, egy érzékeny kelet-európai szövetséges államba…” Simonyival fogalmazva: McCain nem az „érzékeny” szóval „érintett” bennünket.

Most pedig következzék a republikánus elnöki jelöltségért is 2008-ban csatasorba állt McCain.

Az amerikai fősodratú, neokonzervatív („neokon”) ellenességgel eddig még nem vádolt Daily Beast című hírportál – amely 4 éve egyesült a Newsweek hetilap portáljával – ezzel az összefoglalóval („lead”-del) kezdi „A ’neokonzervatívoknak’ vissza kell vonulniuk. Miért ne neveznénk őket ’imperialistáknak’” című, 2013. május 6-án megjelent cikkét: „Hát persze, az emberek szeretik rugdalni őket, de mik is pontosan a neokonzervatívok? Héják vagy csak zsidó héják? Peter Beinart cikke az egyre inkoherensebb meghatározásról és arról, hogy miért ne próbálkoznánk az ’imperialista’ fogalommal.” (Amerikában neokonoknak leegyszerűsítve ma azokat a minden külpolitikai problémát bombázással megoldani akaró befolyásos embereket nevezik, akik számára a legfontosabb érdek Izraelé.) A cikk köz- és elismert szerzője McCain-t kijelentései alapján a neokonok emberének nevezi.

A világon számos nyelven megjelenő Huffington Post hírportál 2008. 10. 27-én „Vajon John McCain neokon?” címmel megjelent cikkében azt a választ adja, hogy McCain külpolitikai kérdésekben egyértelműen a neokonok táborához tartozik. Ami nem csoda azután, ha elolvassuk ugyanennek a portálnak 2008. július 1-jén megjelent anyagát, amelyben ismerteti: McCain az AIPAC (az USA legerősebb Izrael-barát lobbiszervezete) előtt ígéretet tett, ha ő lesz az elnök, az egész Közel-Keleten háborúzni fog, Iránt beleértve, de még ott sem áll meg. Folyamatosan megszállva tartja Irakot és más területeket, Kurdisztántól Kandahárig (Afganisztán második legnagyobb városa).

Az igen tekintélyes, kéthavonta megjelenő amerikai National Interest nevű neokonzervatív folyóirat portálján 2012. augusztus 29-i keltezéssel „John McCain neokon kiáltványa” címen megjelent cikke ezzel a mondattal kezdődik: „Nem titok, hogy John McCain, az egykor kiemelkedő realista, az elmúlt két esztendőben fokozatosan áttért a neokonzervatívizmusra. Most ő a mozgalom legláthatóbb bajnoka…” Az írás kiemeli, hogy McCain támadja Obama globális passzivitását katonai ügyekben és azzal vádolja az elnököt, hogy elidegeníti Izraelt.
Tavaly májusban John McCain szenátor beslisszolt Szíriába, hogy – mint a fősodratú amerikai média beszámolt róla – találkozzon az ottani kormányt minden eszközzel megdönteni akaró, amerikai segítséggel is háborúzó Szabad Szíriai Hadsereg vezetőivel. Csakhogy – és most először idézzünk egy nem fősodratú, igen tekintélyes háborúellenes amerikai hírportált, az ]]>Antiwar.org]]>-ot – Justin Raimondo, e portál főszerkesztője 2014. szeptember 25-i írásában leleplezte, McCain szenátor Szíriában találkozott az Iszlám Állam terroristáival is, mint ahogyan azzal szenátortársa, Rand Paul joggal vádolta. És találkozott az Északi Vihar Brigáddal, amely az amerikai Steven Scotloff újságírót pénzért adta el az Iszlám Államnak, mely szervezet lefejezte. Azaz McCain Scotloff és más honfitársa gyilkosaival bújt egy takaró alá.

A ]]>Youtube.com]]>-ra 2013. szeptember 6-án feltettek egy videófelvételt, ahol McCain szűkebb hazájában, az Arizona állambeli Phoenix városházán szónokol a Szíria elleni háború szükségességéről, amikor elkezdődik a közönség pfujolása. Aki ma megnézi a kommenteket, nem hisz a szemének. Kivétel nélkül csak McCain elleni szidalmakból áll. Az első komment „hazaárulónak” nevezi. A második „cionista bábnak”. A harmadik nyomorék felesége aljas elhagyójának. A negyedik a bankárok és hadiiparosok szolgájának. Az ötödik „hús-vér, pokolbeli ördögnek”. A többiek már-már idézhetetlenek.

Az örök kérdés felmerül. Vajon kik McCain forrásai a Putyinnal ágyba bújó neofasiszta Orbánról?

Simonyi András csak a Huffington Post portálján több tucat cikket írt az orbáni-putyini párhuzamról. És ő messze nem az egyetlen hazai neokon szimpatizáns.

(Lovas István, Magyar Hírlap, 2014-12-04)

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (9) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Életmód (1) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (521) Mondom a magamét (6854) Autómánia (61) Tereb (142) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2624) Gazdaság (681) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1306) Heti lámpás (264) Történelem (15) Szépségápolás (15) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>