Ma 2021 október 28. Simon, Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 31.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

(Itt olyan hírek olvashatók, amelyekről a hazai sajtó két napja vagy annál hosszabb ideje hallgat. Az alábbi hír eddig nálunk csak a Hunhir.hu portálon jelent meg.)

Hatalmas lépés Izrael bojkottálására a palesztinok ellen elkövetett bűnök miatt: 700-nál több brit művész jelentette be részvételét.

Az Egyesült Királyságban élő több mint 700 tekintélyes alkotó – írók, zenészek, rendezők, művészek – adták a nevüket egy olyan fogadalomhoz, hogy bojkottálnak minden együttműködést Izrael állama által pénzelt vagy szponzorált projektekkel, írta a brit Guardian című lap a múlt pénteken, közölve a bojkottot meghirdető levelet. Egy nappal később az ]]>Electronicintifada.net]]> írt róla, linket közölve az aláírókra, művészeti ágak szerinti bontásban is és kiemelve, hogy e bojkott bejelentése „jelentős lépés a brit kulturális bojkott kampányban.

A bojkottban résztvevők nem csak távol maradnak minden, Izraelben megrendezésre kerülő kulturális eseménytől, de pénzt sem fogadnak el az izraeli kormányhoz kapcsolódó bármely intézménytől.
A bojkottálók között található a filmrendező Ken Loach, a zenészek közül Roger Waters, Robert Wyatt és az építészek közül Will Alsop is.

/Találós kérdés: hány magyar művész merne aláírni egy ilyen bojkott felhívást és hány politikai párt merné az ilyen bojkottot nem elítélni?/

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Életmód (1) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Nagyvilág (1463) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5664) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (506) Tereb (138) Politika (1578) Egészség (50) Történelem (14) Jobbegyenes (2136) Sport (729) Belföld (6) Mozi világ (440) Gazdaság (662) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>