Ma 2023 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 229. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

WikiLeaks dokumentumok: a CIA kémkedési utasítása a 2012-es francia választások idején.

A migránsok az erősödő osztrák határellenőrzés miatt Svájc felé mennek

]]>EUOBSERVER]]>

Svájc mindinkább átmenő országgá válik az észak felé igyekvő migránsoknak, ahogyan az EU tagállamok belső határellenőrzéseket létesítenek a migránsáradatok megállítására, jelentette a Frontex, az uniós határvédelmi szervezet.

A Líbiából Olaszországba érkező afrikai migránsok most elkerülik Ausztriát és Svájcba mennek, hogy onnan induljanak tovább.

Azon migránsok száma is csökkent Ausztriában, akik ott illegálisan tartózkodnak, és számuk megnőtt Svájcban.

Németországba is kevesebben mennek Ausztria felől.

Az osztrákok a Brenner-hágónál az ott megfogott migránsokat visszaküldik Olaszországba.

Soros egy vagyont tett fel Trump ellen

]]>DIE WELT]]>

Versenytársai a pénzügyi szektorra tesznek. Egészen más a helyzet ebben Sorosnál. Ő sok pénzt tett fel Donald Trump ellen és az árfolyamesésbe invesztál olyan értékpapírok árfolyambedőlésére számítva, amelyek az elnök politikája haszonélvezőinek számítanak.

George Soros sohasem csinált titkot Donald Trump elleni mély elutasításából. A befektető legenda az amerikai elnököt nyilvánosan „szélhámosnak” és vágyában diktátornak nevezte, aki a világot egocentrikus módszereivel háborúba tudná taszítani.

Folytatás:

]]>http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-egy-vagyont-tett-fel-trump-ellen]]>

A csőbombát a reptéren táskájában vivő muzulmán napokkal később ismét repülhetett

]]>THE REBEL MEDIA]]>

A 43 éves Nadim Muhamed a Ryanair gépére úgy szállt fel, hogy poggyászában csőbombát találtak.

A Jihad Watch portálon kitett beszámoló szerint a rendőrség letartóztatta terrorizmus gyanújával, miután „barna szalaggal átkötött elemeket” találtak táskájában. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, miután azt mondta, hogy mások tehették be a csőbombát.

Muhamed azután Olaszországba repülhetett.

Egy bíróság megállapította, hogy a csőbomba elegendő erejű robbanószert tartalmazott, hogy a repülőgépen súlyos kárt okozzon emberéletekben és a gépnek magának.

Muhamedet a manchesteri reptéren tartóztatták le azután, hogy Olaszországból visszatért az Egyesült Királyságba.

Trumpnak rontott antiszemitizmus ügyben a NYT

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Szerkesztőségi állásfoglalásában vonja felelősségre az amerikai elnököt a vezető amerikai lap azért, mert Trump fehér házi sajtókonferenciáján elmismásolta egy izraeli újságíró kérdését az Egyesült Államokban növekvő antiszemita incidensekről és azon aggodalmáról, hogy az új kormány bátorítja az idegengyűlöletet és rasszizmust.

„Egy normál amerikai politikusnak e pillanat tökéletes lehetőséget nyújtott volna egy nagyon jó válaszra. Elítéli az ilyen magatartást és őszintén ígéri,  hogy mindent megtesz annak megállítására. Vitán felül áll, hogy a gyűlölet bűncselekmények és rosszindulatú kijelentések az elnöki kampány óta gyakoribbak lettek, és a zsidók az első számú célpontok között vannak. A Rágalmazás Elleni Liga kijelentette, hogy az Egyesült Államokban az antiszemita beszéd az 1930-as évek óta nem látott szinteket ért el. És robbantási fenyegetést kaptak zsidó központok szerte az országban.

Trump sajnos nem politikus. Nincsenek elvei és morális megértése, amit a legtöbb amerikai szeretne látni elnökében…” Stb.

]]>RUSSIA TODAY]]>

A WikiLeaks három titkos CIA dokumentumot tett nyilvánossá, amelyek részleteiben mutatják be, hogy az amerikai titkosszolgálat miként folytatott hét hónapon át tartó kémkedést a 2012-es francia elnökválasztás előtt.

A dokumentumok azt mutatják, hogy valamennyi nagyobb francia politikai párt célpontja volt a CIA emberi („HUMINT”) és elektronikus („SIGINT”) kémeinek.

A CIA úgy értékelte, hogy Nicholas Sarkozy UMP pártja nem biztos nyerő és elrendelte hírszerzőit, tudják meg Sarkozy nem a nyilvánosság előtt tett kijelentéseit „a többi elnökjelöltről” és azt, hogy miként működik együtt tanácsadóival.

/Kéretik megnézni sajtónkat, hogy azon médiumok közül, amelyek már hosszú ideje minden bizonyíték nélkül sikongnak az orosz hírszerzés állítólagos beavatkozása miatt az amerikai választásokba, most ezt a puszta tényt, vagyis a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott dokumentumokat a CIA francia kémkedéséről hányan fogják akárcsak meg is említeni./

Magyarország azt szeretné, ha sütijei úgy morzsolódnának, mint az osztrákoké

REUTERS

A brit hírügynökség ezzel a némileg lekezelő címmel ír  arról, hogy Lázár János, miniszterelnökségi miniszter tegnap a kormányinfón megdöbbenését hangoztatta, hogy az óriáscégek jobb minőségű élelmiszereket adnak el Ausztriában mint Magyarországon ugyanazon márkanéven.

A NEBIH, a magyar élelmiszerbiztonsági hatóság 24 olyan terméket vizsgált meg, amelyet az olyan nemzetközi kiskereskedők forgalmaznak, mint a Lidl és az Aldi Magyarország és Ausztriában.

A Reuters idézi Lázár azon szavait is, miszerint „Úgy gondolom, hogy az elmúlt időknek ez a legnagyobb botránya”.

Azt ígérte, a kormány számos élelmiszer terméket meg fog vizsgálni.

]]>http://uk.reuters.com/article/uk-hungary-food-idUKKBN15V2CA]]>

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1306) Mondom a magamét (6854) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Tereb (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (521) Történelem (15) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2624) Életmód (1) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gazdaság (681) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (264) Belföld (9) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>